Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkčné repozitáre  (Přečteno 1722 krát)

xaircon

• Návštěvník
    • BOINC
Nefunkčné repozitáre
« kdy: 21 Prosince 2008, 11:43:04 »
Asi pred troma dňami som zistil že mi nefungujú repozitáre, keď dám aktualizovať systém, resp. v synapticu obnoviť zdroje, tak mi pri sťahovaní (asi zoznamu balíkov čo sa v repo nachádzajú, neviem čo sa v tej chvýli odtiaľ sťahuje) vypisuje na väčšinu "Hit", prípadne ešte "Failed". Tak sa chcem spýtať či to robí aj ostatným (či som si náhodou nejak nepos... zdroje).

Do zdrojov som pridával len Mediubuntu a nejaký zdroj z ktorého sa aktualizuje OpenOffice (ten zdroj mám odtialto z fóra). Tieto zdroje som pridával už dávnejšie a dlho všetko fungovalo správne.

JohnyN

• Host
Re: Nefunkčné repozitáre
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2008, 11:56:08 »
Zdravím, otvorte si terminál (v kubuntu konsole) a zadajte:
sudo apt-get update
Tam zistíte, na ktorom zdroji to stojí. Ani mne nejde repo sk.archive.com. Na dočasné odstránenie si zmeňte v Systém - Správa - Zdroje repo zo slovenského servera na iný.

hoffmann

• Aktivní člen
  • *
  • Linux user number: 480304
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2008, 12:13:32 »
Zdravím, otvorte si terminál (v kubuntu konsole) a zadajte:
sudo apt-get update
Tam zistíte, na ktorom zdroji to stojí. Ani mne nejde repo sk.archive.com. Na dočasné odstránenie si zmeňte v Systém - Správa - Zdroje repo zo slovenského servera na iný.

Taky mi to nejede. Staci ten zdroj na nejakou dobu vypnout.
Debian Jessie | Kernel 3.16.0-4-amd64 | XFCE 4.10,
- notebook HP630 Intel Pentium Dual Core B960 2,2 GHz | 6 GB DDR3 1333 MHz | Intel HD Graphics | HDD Toshiba 320 GB 5400 RPM S-ATA | DVD+/-RW SuperMulti DL s LightScribe 
- is dead notebook Asus A9RP Celeron M440 1,86 GHz | grafika ATI Radeon Xpress 200m | HD 60 GB | pamet DDR II 1024 MB | DVDRAM GSA-T40N HL-DT-ST | Wi-Fi ASUS

xaircon

• Návštěvník
    • BOINC
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2008, 12:24:00 »
Ako predvolené repozitáre som dal "Main server", skúšal som aj "server for United States", s tým "Main server" to bolo asi najúspešnejšie, stiahlo podstatne viac zo zdrojov s úspechom (Done), Hit resp. Failed mi hlásilo väčšinou pri jazykových zdrojoch (používam v systéme angličtinu). Skúšal som aj slovenské servery ale tam to bolo tiež dosť biedne.

Ale podstatné je že už môžem inštalovať aplikácie, predtým sa nedalo ani to, pretože to skončilo s neúspešným aktualizovaním zdrojov a teda aj chybnými zdrojmi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.