Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy se sítí po ukončení stahování přes torrent  (Přečteno 5379 krát)

Dawgie

• Návštěvník
Ahoj,

Mám takový problém - když stahuji přes torrent, tak přesto že mám rychlost připojení 1,5 Mb/s a torrent stahuje třeba jen 4 Kb/s, tak nemůžu surfovat po netu, vše se dlouze načítá, pokud se to vůbec načte. S tím bych se i smířil, vypnul bych torrent a surfoval. Problém je, že tento problém přetrvává i po vypnutí torrentu. Asi tak po dobu půl hodiny mi nejde připojení buď vůbec, nebo se během pěti minut rozjede třeba jen na tři vteřiny... Dělá mi to jakýkoli klient - Deluge, Transmission, i Ktorrent.

Nevíte někdo čím by to mohlo být a jak by to šlo vyřešit, je to hrozně otravný...

Díky...

dumi

• Stálý člen
  • **
Re: Problémy se sítí po ukončení stahování přes torrent
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2008, 12:20:20 »
na ubuntuforums.org sa riešil podobný problém a pomohlo znížiť počet pripojení. konkrétne:
Citace
The way torrents work, force the system to use many different connections. most ISP , have a limit of connections per user. even if you have set highest upload limit to 10, if these 10kbps are consumed, by many more than 80-100 different ip's(connections) then the connection itself, lags
.Try to set maximum connections in deluge preferences to maximum 80-100 to see if this fixes your
problem
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

gargy2002

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2008, 13:59:02 »
Rychlost stahovani zalezi hlavne na poctu seeders, takze pokud jich je malo, tak je i mala rychlost. Mam 8Mbps a torrenty mi nekdy behaji(axxo, FXG, nebo serialy od etzv) i 300KBps, ale jak je malo seeders, je to smula. Doporucuju nastavit download na max, upload na 30KB, to staci a porty na stahovani v klientovi 49152-65535, taky ty NAT atd vsechno zatrhni, pokud defaultne neni. Zrovna mi jede na 3 seeders film asi 30KBps. Co se tyce nefunkcnosti netu behem stahovani, tak 1,5 Mbps neni zrovna terno, takze to mozna nepojede rychleji vubec, ale me to jede pri stahovani podle Fasterfoxu slusne, stranka na ubuntu.cz za 1-3 sekundy.. :)

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2008, 14:15:37 »
gargy2002: myslím, že Dawgie má problém niekde úplne inde a aj to patrične opísal vo svojom príspevku.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Dawgie

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2008, 19:29:38 »
Tak jsem to konečně mohl vyzkoušet...

Postup od dumiho funguje perfektně, přesně to co jsem chtěl, konečně mám po starostech... Jen mi přijde zvláštní, že to tak dělalo i po vypnutí torrent klienta... Čekal jsem, že po vypnutí to po sobě uklidí vše co to v průběhu nadělalo (krom stáhnutých souborů pochopitelně)...

Díky ti dumi...

gargy2002

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Ledna 2008, 02:17:21 »
gargy2002: myslím, že Dawgie má problém niekde úplne inde a aj to patrične opísal vo svojom príspevku.
Omlouvam se, ze jsem to nepochopil hned, asi jsem spatne videl, nebo tak neco. Trochu me to zmatlo, myslel jsem ze ma problem s funkcnosti netu pri downloadu, coz tady melo vice lidi, vcetne me. Pomale stahovani neni nic vyjimecneho, takze jsem chtel jenom poradit, jak se vyhnout pomalemu stahovani a nejakej settings, kolegovi. :) Nicmene jsem se mrknul na ten odkaz a zmenil jsem si nastaveni preventivne taky, coz zpusobilo rapidni zrychleni stahovani, za coz dekuji taktez. :)

cRRRR

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Prosince 2008, 13:09:13 »
Chacha....4kbs  ;D ;D ;D ;D ty voe to se ti nestahne ani za rok ne? Ne dělam si srandu..já mám připojení 2mb za sekundu a vali mě to tak okolo 500kbs...někdy 1mbs zaleži to na tom..kolik lidí právě sdílí stahování-up...pokud ti tenhle problém dělá...záleží to na tom..jak často seeduješ a kolik jich máš, respektive kllik máš seedů, připojení by si měl nastavit v programu utorrent na optimální připojení s tvým připojením, tak dojde k optimální rychlosti a jde to rychleji.....jestli u toho nemužeš surfovat, je to tím, že to stahujež z nějake kurvstránky stahni to z torrentspy nebo z mininovi a maš to rychle - doporučuji stahovat hodně ráno nebo hodně večer přes den ti to klesa jak svin....mělo by ti jit připojení po stahování a měl by si to stahovat zároven a i surfovat zároven a neměl by si snižovat rychlost stahování a nic by to nemělo ovlivnit...ovšem jestli máš připojení 1mbs tak to tě lituju..takovy pomali připojeni musi mít 4kbs a také následky ty seš *censored*
« Poslední změna: 31 Prosince 2008, 04:46:36 od kiklhorn »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #7 kdy: 31 Prosince 2008, 04:48:47 »
konec předchozího příspěvku umazán, vyjadřujte se prosím jako člověk, nebo jděte raději jinam kde vám to budou trpět.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.