Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: dual-dual screen v kubuntu  (Přečteno 1093 krát)

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
dual-dual screen v kubuntu
« kdy: 29 Prosince 2008, 16:47:30 »
Zdravím,

rád bych opustil windows na svém pracovním notebooku, ale potřeboval bych nakonfigurovat dual screen. Linux prakticky neumím, takže na ruční samostatnou  konfiguraci si netroufám. A když jsem to zkoušel naklikat tak to nedopadlo dobře. Věc se má tak, že doma i v práci mi stojí na stole monitor, který bych pochopitelně rád využil, problém je v tom, že nejde o stejné monitory a tak nevím jak to nakonfigurovat aby se používal ten správný xorg.cong - pokud tedy nestačí jeden, což předpokládám.

Nicméně mé problémy jsou ještě většího rázu - nejsem schopen ani jeden z těchto monitorů donutit, aby mi fungovaly tak jak chci. Např. ten v práci se mi podařilo nakonfigurovat jako druhý monitor co neklonuje ten první, ale bohužel se jejich plochy překrývají, takže ke klonování de facto dochází, alespoň si myslím že to tak bylo už si přesně nevzpomínám. No a monitor doma jsem nerozchodil vůbec - když jsem specifikoval o jaký typ monitoru se jedná a jak chci aby byl použit, tak po restartu mi nefungoval ani tento monitor ani ten na notebooku, takže jsem se ještě rád vrátil k zazálohovanému xorg.conf.

Ten domácí monitor s kubuntu funguje bez problémů na mém stolním pc, jak je to s tím v práci nevím, protože tu žádný stolní pc není a na notebooku jsem to nerozjel ... Mohl by mi někdo pomoct s konfigurací?

předem dík za každé info.
alf.

premet

• Host
Re: dual-dual screen v kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosince 2008, 16:49:17 »

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2008, 18:31:07 »
zkousel si "grandr" ?
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 30 Prosince 2008, 17:59:40 »
tak jsem si pročetl ten "tutorial" a pokud to chápu správně, tak není možné abych měl různé velikosti ploch na každém monitoru. Je to tak?
Např. můj notebook má 1400x1050 a moje lcd 1280x1024 a tedy  velikost výsledného virtuálního rozlišení je 2680x???? Co tam mám dát? Jak se bude chovat ošizený monitor?

A vlastně ještě jeden dotaz, jak specifikuju TYP MONITORU co se má použít? Tj. v práci mám NEC a doma Samsung Syncmaster, jeden je širokúhlý a druhý klasika. Skutečně bude stačit, když "někde" (nevím kde) řeknu že to má být nějaký obecný monitor? A chci "aby to stačilo"? Tj. nechci specifikovat, co přesně za monitor to je?
« Poslední změna: 30 Prosince 2008, 18:03:34 od alfonz19 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.