Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: USB disk - hláška "Unable to mount the volume."  (Přečteno 1267 krát)

matee

• Aktivní člen
  • *
USB disk - hláška "Unable to mount the volume."
« kdy: 18 Prosince 2008, 23:08:12 »
udělal jsem stejnou chybu, ve "volby připojení" jsem místo "ro" napsal "rw" to protože na flash disk nešlo zapisovat a od té doby se nedá připojit: "Neplatná volba připojení při pokusu o připojení svazku." - háček je asi v tom, že se neumím ten parametr vrátit na původní hodnotu, kdy šla ta flashka aspoň číst. Ve woknech jde normálně, ale v Ubuntu ho nepřipojím. Jiná jde v poho.
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:26:25 od Anna Taliánová »
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
USB disk - Unable to mount the volume [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 23 Prosince 2008, 17:27:43 »
udělal jsem stejnou chybu, ve "volby připojení" jsem místo "ro" napsal "rw" to protože na flash disk nešlo zapisovat a od té doby se nedá připojit "Neplatná volba připojení při pokusu o připojení svazku." - háček je asi v tom, že se neumím ten parametr vrátit an původní hodnotu, kdy šla ta flashka aspoň číst. ve woknech jde normálně, ale v ubuntu ho nepřipojím. Jiná jde v poho.

Mělo by stačit kliknout na ikonu usb disku, vlastnosti a tam upravit ty parametry.
Po zasunutí dodejte výpisy z terminálu:
Citace
dmesg | tail
Citace
mount
Citace
sudo fdisk -l

Moderátoři, přesuňte to prosím, do samostatného vlákna

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

tomm.tux

• Návštěvník
    • www.isova.cz
Re: USB disk - Unable to mount the volume
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2009, 13:22:54 »
Udelal jsem totez s IPODem a ted nevim jak to vratit. Kdyz kliknu na vlastnosti u zarizeni, tak tam ony moznosti pro pripojeni nejsou. Byly tam jen tehdy kdyz jsem to udelal kdyz bylo zarizeni pripojeno. Nevite nekdo jak na to? Predem dikas.
www.isova.cz - Internetový portál pro ty jež chtějí mít finance pod kontrolou ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.