Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s místem / dynamický disk u Virtualboxu [vyřešeno]  (Přečteno 1741 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Ahoj,
mam delikátní problém. Mam domovský adresář o nějaké velikosti a do něho se ukládá virtual disk s dynamickým prostorem, který vyplácal všechen prostor, po určité době a nechce jej vrátit zpět. Co s tím?

Je tu i možnost připojit jiný, externí prostor do domovskrého adresáře, ale nejsem si jist s přesunem složek a hlavně diskového prostoru virtualboxu atd.. Mam s tím zlé zkušenosti.
« Poslední změna: 19 Ledna 2009, 08:18:17 od kiklhorn »

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
Re: Problém s místem / dynamický disk u Virtualboxu
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2009, 16:18:50 »
no a nestacilo by jen presunout ten virtualni disk pouzivany virtualboxem na jiny oddil, kde je mista dost?

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2009, 20:48:12 »
kkaarreell: mno to by bylo fine, ale jednou se mi už stalo, když jsem dělal zálohu systému atd, tak sem se na ten virtuální disk už přes virtualbox nedostal a celej system v čoudu(těžko říct co jsem udělal špatně)... To si nemůžu dovolit, neni to můj pc a jsou tam důležitá data.
Nevim přesně, když ten vdi soubor překopíruju, jak se k němu připojim přes ten virtualbox... (mohl bych ho dát do /mnt/ třeba v / je místa taky kotel)
Máš s tím nějaké zkušenosti?

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2009, 21:20:21 »
Buď si tu jinou oblast připoj přímo do /home/user/.VirtualBox nebo si tam tu oblast nalinkuj...

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 17 Ledna 2009, 09:22:34 »
Vetinari: ten link přímo pro .VirtualBox je dobrej nápad, dík..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.