Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: háček při spuštění thunderbirdu  (Přečteno 1911 krát)

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
háček při spuštění thunderbirdu
« kdy: 09 Ledna 2009, 22:09:36 »
Dobrý den,
mám takový problém. Když spustím Mozilla-Thunderbird spouštěčem na liště, tak se mi ukáže pouze rámeček programu a nedojde ke spuštění. Viz. Foto:  http://img.enter4u.eu/Obrazovkaaqwm.png.

Pokud se pokusím spustit program z příkazové řádky _ gksudo thunderbird.- je výsledek stejný.
pokud ho spustím z příkazové řádky stejným příkazem , ale jako root - bezpečně naběhne, ale žádá vytvoření účtu, protože předpokládá, že se jedná o jiného uživatele.

Jediný funkční způsob je příkaz sudo thunderbird. Potom naběhne vše OK. Další spouštění pak už proběhne i spouštěčem na liště, a to do doby vypnutí a opětovného zapnutí počítače.
Víte nějdo proč??

« Poslední změna: 10 Ledna 2009, 13:08:42 od Petr Merlin Vaněček »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: háček při zpuštění thunderbirdu
« Odpověď #1 kdy: 09 Ledna 2009, 22:35:42 »
a proč se snažíš thunderbird spouštěť s právy superuživatele???
spusť ho z konzole čistě příkazem "thunderbird" a uvidíš co to udělá nebo napíše za chyby...

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2009, 22:58:22 »
Mohl by to být problém s právy. Pokud se Tvůj účet jmenuje např. venca, zkus spustit po příp. úpravě tento příkaz. find /home/venca/.mozilla-thunderbird/* \! -user venca.

Najde soubory, jejichž vlastníkem není "venca", a tímpádem ho může bez problémů přepisovat jen root, což by odpovídalo Tvému popisu.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

honorguard

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Ledna 2009, 23:29:35 »
DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI používat sudo thunderbird. Může se stát že si root přivlastní soubor ~/.ICEauthority a poté se nepodaří přihlásit se do gnome... tohle jsem často řešil u kamaráda. Na foru to taky nepíšu poprvé. Všem říkám ať si na to dají pozor a minulý týden se mi to povedlo taky. Pustil jsem si nějaký loki instaler pod sudem (některé loki installery mají konsolovou verzi která se spustí v konsoli) a mě úplně nedošlo že bych si mohl zablokovat přístup. Přišel jsem na to ráno když jsem si pustil notebook ve vlaku. Na KDE je to o to zákeřnější že neřekne v čem je problém, ale prostě se u nabíhání kousne. Takže na grafické aplikace raději gksu ;).

pim

• Aktivní člen
  • *
  • I zde mohla být umístěna Vaše reklama.
« Odpověď #4 kdy: 10 Ledna 2009, 09:03:04 »
Dobra pripominka.
Ubuntu 10.04 64bit (LTS) & Arch Linux 64bit;
HP6720s; CPU: C2D T7250; Chipset: Intel GM965; Graphics: Intel GMA X3100; Wifi: Intel 3945ABG;

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
Re: háček při spuštění thunderbirdu
« Odpověď #5 kdy: 10 Ledna 2009, 18:29:35 »
Jasně jasně. Moc dobře vím o problémech, které mohou vzniknout, když budu otvírat grafické programy příkazem sudo, namísto gksu. Byla to ale taková poslední snaha o spuštění programu a náhodou to vyšlo. Od té doby můžu poštovního klienta spouštět již běžným způsobem a šlape. Tak počkám až se zase sekne a pak ho spustím z lišty uživatele a pošlu výpis. Snad budeme moudřejší. Těžko hledat něco, co zrovna není  :-[

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.