Tak jsem zkusil nainstalovat tohle jadro sudo apt-get install linux-386a notebook se uz vypina a hibernuje. Zatuhne uz jen, kdyz ho chci uspat. Takze problem je castecne vyresen (ale jen castecne, proto nevim, proc je u meho prispevku vlozeno sluvko vyreseno). Ptal jsem se totiz i na nějaký nástroj, pomocí kterého se dala regulovat frekvence procesoru, jelikoz mam Intel Centrino a potrebuji, aby mi notas slapal na baterii co nejdele. Ve starsi verzi Ubuntu mi to tusim slo, v nastroji Sprava napajeni jsem mohl nastavit, na kolik procent ma procesor slapat, presne to bzlo pojmenovano myslim "skrceni procesoru". Taktez v Mandrive 2007 vse slo. Mozna na to existuje nejaky nastroj, zatim jsem jej vsak nenasel, diky za radu.
Ted jsem si jeste vzpomnel, ze jsem pouzival v Dapper Drake jadro linux-686, tak jsem zkousel pohledat neco ve zdrojich a tam je pouze nejaky naznak teto verze jadra opatreny poznamkou "Obsoleted by: linux-generic". Presto jsem vse vyzkousel nainstalovat, ale Grub mi ani nenabidl moznost spustit system s touto verzi jadra, zkousel jsem i spustit linux-generic, ale tam opet nefunguje ani vypinani, takze jsem se vratil k linux-386...