Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proč se PC nevypíná??? [vyřešeno]  (Přečteno 3609 krát)

greenfish

• Návštěvník
    • Deny Source
Proč se PC nevypíná??? [vyřešeno]
« kdy: 23 Února 2007, 19:51:49 »
Ahoj, přešel jsem z Dapper Drake na Edgyho a mám docela nepříjemný problém. Ve starší verzi Ubuntu vše běželo ok, měl jsem dokonce i nějaký nástroj, pomocí kterého se dala regulovat frekvence procesoru a to přesně po desítkách procent, taktéž se dalo nastavit, jak se bude můj notebook chovat, pokud nebude připojen do sítě. V novější verzi nic takového bohužel nemám, ba co víc, nemůžu ani uvést můj notebook do stavu hibernace, restartovat ani vypnout !!!!!! Obrazovka vždy zobrazí nějaké čáry máry a vše zatuhne (to samé se stává, když se snažím přepnout do terminálu CTRL+ALT+F1). Už jsem tu někde na fóru i ve Wiki četl, že to nejspíše způsobují Ati ovladače fglrx. Ale žádné rozumné řešení mi v paměti neutkvělo. Proto prosím někoho, kdo má s tímto problémem zkušenosti o radu. Stačí mi, když půjde notebook aspoň vypnout a restartovat bez toho, aby vše zatuhlo. Budu vděčný za každou radu. Děkuji

calcumat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 23 Února 2007, 23:54:10 »
S hibernaciou prilis neporadim (nepouzivam ju), ale co sa resetu a vypinania tyka, mal som rovnaky problem - ano, su to drivery ATI fglrx. Cely problem sa da obist "vykaslanim" sa na splash screeny pri boote a vypinani. Staci zmazat "splash" ako parameter pre kernel a doplnit napr. vga=788 v /boot/grub/menu.lst - pre kazdy kernel, ktory vyuzivas.
Ja tam mam napr. len
Kód: [Vybrat]
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.17-11-386 root=/dev/hda5 ro vga=788Aby sa pri update kernelu znova ta volba k nemu nedostala, staci zmenit aj riadok:
# defoptions=vga=788

Toto zabera.
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 24 Února 2007, 00:08:44 »
mno nevím ... ale podotkl bych, že všichni jsem v srdci Hippies  ... tak na co se zlobit ? ;)

Noční motýl

• Návštěvník
    • http://nocni-motyl.wz.cz/index.html
« Odpověď #3 kdy: 24 Února 2007, 01:56:12 »
Čau, mě pomohlo tohle: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=5936

PC se mě už vypíná tak jak má.
Děkuji všem za ochotu pomoci. Noční motýl
Můj e-mail Noční motýl :lol:

greenfish

• Návštěvník
    • Deny Source
« Odpověď #4 kdy: 25 Února 2007, 17:49:05 »
Tak jsem zkusil nainstalovat tohle jadro
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install linux-386a notebook se uz vypina a hibernuje. Zatuhne uz jen, kdyz ho chci uspat. Takze problem je castecne vyresen (ale jen castecne, proto nevim, proc je u meho prispevku vlozeno sluvko vyreseno). Ptal jsem se totiz i na nějaký nástroj, pomocí kterého se dala regulovat frekvence procesoru, jelikoz mam Intel Centrino a potrebuji, aby mi notas slapal na baterii co nejdele. Ve starsi verzi Ubuntu mi to tusim slo, v nastroji Sprava napajeni jsem mohl nastavit, na kolik procent ma procesor slapat, presne to bzlo pojmenovano myslim "skrceni procesoru". Taktez v Mandrive 2007 vse slo. Mozna na to existuje nejaky nastroj, zatim jsem jej vsak nenasel, diky za radu.

Ted jsem si jeste vzpomnel, ze jsem pouzival v Dapper Drake jadro linux-686, tak jsem zkousel pohledat neco ve zdrojich a tam je pouze nejaky naznak teto verze jadra opatreny poznamkou "Obsoleted by: linux-generic". Presto jsem vse vyzkousel nainstalovat, ale Grub mi ani nenabidl moznost spustit system s touto verzi jadra, zkousel jsem i spustit linux-generic, ale tam opet nefunguje ani vypinani, takze jsem se vratil k linux-386...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.