Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dokumenty a Skype  (Přečteno 1035 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Dokumenty a Skype
« kdy: 12 Února 2009, 22:00:40 »
Zdravím..
můj první problem je pro mě docela závažný.. a to zvláštní "nekompatibilita" v zobrazování dokumentů. Používám jak v Ubuntu, tak ve Windows XP Openoffice 3.0.1. Mám hodně dokumentů, které jsou vytvořeny ve Windows. Jak u formátu ODF tak DOC se mi stává, že vyobrazení těchto dokumentů není správně...rozházený text a úprava je špatná. Otevřel jsem jeden dokument (DOC) v Ubuntu a protože jsem potřeboval mít jistotu, že dokument je vpořádku, otevřel jsem ho ve Windows (Openoffice) a zjistil jsem, že otevření v Ubuntu mělo za následek rozházený text. Jsem si naprosto jist, že ten dokument byl vpořádku. Obvykle používám Calibri, ale dokument, u kterého se to stalo dnes byl naspán fontem Arial a Arial Black. Nemá s tím někdo nějákou zkušenost? (toto je pro mě problém, protože při komunikaci s ostatními potřebuji, aby se dokumenty zobrazily správně jak u mě v Ubuntu, tak kdekoliv jinde bez ohledu na OS nebo office pack)

Můj další problém je mikrofon pro Skype. Zkoušel jsem uskutečnit hovor, ale maximum co jsem dokázal bylo slyšet jen druhou stranu s tím, že druhá strana neslyšela mě a to ani nebylo vždycky. Mám zvukovou kartu Genius, která používá v Ubuntu ( i ve Windows) C-Media a druhou integrovanou, která není využívána. Co s tím??   

honorguard

• Host
Re: Dokumenty a Skype
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2009, 22:10:03 »
Problém s OOo je pravděpodobně způsoben nekompatibilními fonty (alespoń podle mě). Řešení by např. bylo si nainstalovat do Linuxu fonty Liberation (otevřené fonty od firmy redhat které obsahují klasické fonty jako arial nebo sans-serif) a ty si pak nainstalovat i pod Linuxem. Ubuntu je zaručeně bude mít v repozitářích. Nainstalují se (snad) do /usr/share/fonts. Je to ttf formát který počítám snad bude zvládat i Windows, delší dobu s ním ale nedělám, tak nevím.

Pokud problém nevyřeší tohle tak nevím čím by to mohlo být.

pistacik

• Návštěvník
Re: Dokumenty a Skype
« Odpověď #2 kdy: 12 Února 2009, 22:58:58 »
Citace
Můj další problém je mikrofon pro Skype. Zkoušel jsem uskutečnit hovor, ale maximum co jsem dokázal bylo slyšet jen druhou stranu s tím, že druhá strana neslyšela mě a to ani nebylo vždycky. Mám zvukovou kartu Genius, která používá v Ubuntu ( i ve Windows) C-Media a druhou integrovanou, která není využívána. Co s tím??   

Mel jsem podobnej problem, ukazalo se, ze mi v UBUNTU mikrofon nefunguje vubec. Protoze pouzivam pulseaudio, pomohlo to co je tady :
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,31187.0.html
Dell Latitude E6500, dualboot Win7/UBU10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.