Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba 404 (soubor nenalezen) u cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/  (Přečteno 1738 krát)

freshmouse

• Návštěvník
Zdravím,

mám následující problém (resp. provizorně vyřešený):

Je to tak 10 dní, co jsem si (po aktualizaci zdrojů, pochopitelně) dal aktualizaci veškerých programů. Celkem byly k aktualizaci 2, jeden z nich byl PHPMyAdmin (druhý není podstatný; i tento je jen pro ilustraci).

Po potvrzení se mi zobrazila následující hláška: "W: Chyba při přenosu http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/p/phpmyadmin/phpmyadmin_2.8.1-1~dapper1_all.deb 404 Not Found". (Mimochodem, všimněte si té tildy.)

Říkal jsem si, že se nic neděje, že mají třeba výpadek atd., ale objevuje se to až doteď. Provizorně jsem situaci vyřešil takto: přidal jsem si do zdrojů zdroje podobné následujícím: us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ (důležitá jsou první dvě písmena -- předpokládám, že to jsou jen mirrory pro archive.ububtu.com...) a vše je OK.

A teď dotazy:

1) Mám chybu někam hlásit (aby ji někdo např. vyřešil)?

2) Přišel jsem na to, že existuje i mirror podobný tomuto: cs.archive.ubuntu.com/ubuntu/ (první 2 písmena jsou "cs", ne "cz"). Tuším, že ty s "cz" byly původní (po instalaci Ubuntu). Zajímavé je, že ty  "cs" fungují dobře -- měl bych přejít na "cs" mirrory?

3) Napište sem někdo svoje zdroje (/etc/apt/sources.list), ať vidím, co mají ostatní. Díky. ;-)

Díky,
Ahoj,
freshmouse

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.