Dobrý den
Asi před dvěma dny jsem se rozhodl, že si přemažu starý Dreamlinux 2,2, novějším Ubuntu 8,04 Hardy Heron, protože DL mi nevyhovoval a neměl dostatečnou podporu, a také proto, že mi začaly padat Visty už asi minutu po přihlášení, takže se nedají používat. Ubuntu jsem nainstaloval do 50 GB velkého diskového oddílu a nechal mu 1 GB na swap, stejné podmínky měl i Dreamlinux. Po úspěšné instalaci, kterou jsme, ale musel 4x opakovat, protože se pokaždé kousla, se mi podařilo spustit Ubuntu. Jako první krok jsem se rozhodl, že stáhnu aktualizace. Ale asi po 15 min instalování mi to hodilo chybu, a v okně pro správce aktualizací mi to napsalo, že mám ručně něco opravit a napsat do terminálu "pdkg --configure -a" nebo tak něco už přesně nevím. Asi za hodinu jsem to měl, protože jsem terminál naprosto neznal a ani jsem nevěděl jak ze sebe mám udělat superuživatele, ale nakonec jsem si vytvořil nový účet s administrátorskými právy a přes něj se mi to povedlo. Jakmile jsem dokončil aktualizaci restartoval jsem počítač a po opětovném spuštění se mi nějak záhaně změnilo rozlišení, které ani nešlo změnit na takové aby bylo přes celou obrazovku, stejně jako před aktualizací a po několika marných pokusech mi zčernala obrazovka a nic se nedělo. restartoval jsem tedy počítač a přihlásil se za účet s administrátorskými právy, kde všechno fungovalo, ale při každém pokusu prihlásit se za svůj běžný uživatelský učet mám před sebou jenom černou obrazovku. Přes admin účet jsem se pokusil podle návodu na vašich stránkách udělat přechod na novou verzi Ubuntu, protože jsem doufal ve změnu, ale v Systém --> Správa nemám Zdroje softwaru a chybí mi tam asi polovina toho co je na obrázku.
Takže se Vás ptám kde je problém a co mám dělat s obrazovkou a jak přejít na novou verzi.
Děkuji za pomoc.