Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: smb4k v Gnome  (Přečteno 1822 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
smb4k v Gnome
« kdy: 19 Února 2009, 11:50:30 »
Nainstaloval jsem si smb4k do Gnome pomocí Synaptic. Bylo potřeba nainstalovat ještě pár dalších kousků... smb4k můj problém nevyřešilo, tak jsem to odinstalovat. Neodinstalovalo se ale vše co se smb4k přišlo, jak jsem čekal. Mám tu teď mraky věcí z KDE. Existuje způsob, jak to vrátit zpět? Nabídka aplikace-ostatní je plná věcí ze KDE u kterých nevím k čemu jsou a nechci se jimi vůbec prokousávat...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

ufaak

• Závislák
Re: smb4k v Gnome
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2009, 12:00:46 »
apt-get autoremove odstgrani vse, na cem nic nezavisi a co je tam k nicemu
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2009, 14:36:47 »
/var/log/dpkg.log ## jsou tam zmeny baliku dle casu, lze podle toho presne zjistit, co se kdy nainstalovalo

ad.smb4k) skoda no. pokud ti nepomuze ani takovahle killer-app, tak bych se priste neptal na tvem miste "jak je mozne, ze Ubuntu nedela to a ono a xp to delaji ..", ale spise "jak je mozne, ze zrovna tobe nic nefunguje jak ma ..

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2009, 14:37:48 »
.. to je opravdu spanila a romanticka myslenka ;) ..

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 19 Února 2009, 15:02:53 »
Díky za rady. Naivně jsem si myslel, že když dám v Synapticu nainstalovat A a požaduje to B, C, D a potom dám "úplně odinstalovat" A, odinstaluje se i B, C, D...

nettezzaumana:
smb4k je skvělá věc, ale problém na síťce byl jinde (kolidovalo to s hamachi) a po jeho odstranění (vypnutím hamachi) se počítače zobrazují běžně...
...a ptát se budu jak mi zobák narostl, ne jak radíš :-)
« Poslední změna: 19 Února 2009, 15:05:10 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2009, 15:19:24 »
/var/log/dpkg.log ## jsou tam zmeny baliku dle casu, lze podle toho presne zjistit, co se kdy nainstalovalo

SuperRada, dík, už to mám vyházeno...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #6 kdy: 19 Února 2009, 15:19:24 »

nettezzaumana:
smb4k je skvělá věc, ale problém na síťce byl jinde (kolidovalo to s hamachi) a po jeho odstranění (vypnutím hamachi) se počítače zobrazují běžně...
.. jak to kolidovalo ?? to by urcite slo vyresit .. jak muze kolidovat nejaka aplikace nekde na siti, kdyz pouziva pouze tcp 137:139,445

ufaak

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 19 Února 2009, 15:26:01 »
.. to je opravdu spanila a romanticka myslenka ;) ..

vsak me znas... romantik jak svina ;D
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

compaq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 19 Února 2009, 15:30:50 »
.. jak to kolidovalo ?? to by urcite slo vyresit .. jak muze kolidovat nejaka aplikace nekde na siti, kdyz pouziva pouze tcp 137:139,445

Jsem laik. Na počítači s WXp běželo hamachi i běžné připojení do routeru. Počítač měl dvě IP adresy. Nezobrazoval se na strojích s Ubuntu (bez hamachi). Po vypnutí hamachi ve WXP se zobrazuje normálně.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.