Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pridani diskoveho oddilu [vyřešeno]  (Přečteno 1067 krát)

robin

• Návštěvník
Pridani diskoveho oddilu [vyřešeno]
« kdy: 22 Února 2009, 15:36:05 »
Dobrý den,
dnes jsem si nainstaloval Ubuntu 8.10. Pravděpodobně se tu už taková věc řešila, tak případným rejpalům se omlouvám.

Systém jsem instaloval přes wubi přímo z windows, vše proběhlo bez problémů. Když jsem se trochu seznamoval se systémem, přišel jsem na to, že Ubuntu nenašlo druhý oddíl mého disku.

Už z instalace Windows mám disk rozdělený na dva oddíly (C,D). Na C je nainstalován Win a na D jsem instaloval Ubuntu. Disk C se v prohlížeči souborů nachází, disk D však nikoli. Oba oddíly jsou ve formátu NTFS.

Poradil by mi prosím někdo jak druhý oddíl přidat?

« Poslední změna: 23 Února 2009, 06:26:35 od kiklhorn »

xromano

• Aktivní člen
  • *
Re: Pridani diskoveho oddilu
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2009, 15:59:16 »
Pokud jsem to pochopil spravne, tak jsi nevytvarel specialni partition pro Linux, ale instaloval primo na cely "disk D:" podle znaceni Win. To by znamelo, ze ten disk se zfromatoval na ext3 a tim padem ani Win jej jako D: nebudou detekovat - proste ho neuvidi. Pokud ten disk D: z nejakeho duvodu potrebujes (dovedu si predstavit, ze ano), tak spust Gparted a cast partition pro Linux (ext3) zmensi a na uvolnenem miste vytvor znovu partition s NTFS. Je to pomerne intuitivni, ale kdyz by byl problem, dej vedet.

robin

• Návštěvník
Re: Pridani diskoveho oddilu
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2009, 23:36:44 »
Diky za odpoved :), instaloval jsem to pres wubi, takze windows disk D videl. Jenom se na nem vytvorila slozka ubuntu. Nakonec jsem ale ubuntu nainstaloval na samostatny oddil, nyni vse pracuje jak ma :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.