Ahoj, mohl by mi někdo v bodech nastínit jak postupovat při odhalení příčiny častého zatuhnutí počítače. Nejlépe obecně použitelný.
Mám tu jeden notebook s Ubuntu 9.04 a na něm jsou 3 účty. Pokud jej používají ti, jejichž účty byly vytvořeny až po instalaci OS s profilem "Desktop user" v tom GUI klikátku, tak jim to nepravidelně, celkem náhodně a to někdy i několikrát za sebou zatuhne. Někdy je to bez problémů. Pokud dojde k zatuhnutí, tak funguje pouze kurzor myši. Na nic nelze klepnout, nejde se ani přepnout do terminálu skrze CTRL+ALT+F1 apod. Pomůže pouze hardwarové vypnutí tlačítkem notebooku. Pokud jej používá uživatel vytvořený při instalaci, tak se to nestává, ale může to být náhoda. OS mu již také zatuhl, ale né tak často jako těm dalším dvěma uživatelům. Dle jejich slov to nemá žádnou návaznost na některou konkrétní aplikaci apod. Prostě náhodně.
Jediné co mě napadlo je hledat v logách (Prohlížeč souborů protokolů), ale s podobným hledání závad nemám žádné zkušenosti, proto bych se chtěl zeptat zkušenějších jak postupovat. Nejlépe nějaký seznam v bodech kam se podívat, co zkontrolovat apod.
Díky