Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skok ze zavaděče win xp na linux  (Přečteno 2769 krát)

sophon

• Návštěvník
Skok ze zavaděče win xp na linux
« kdy: 22 Února 2009, 23:02:21 »
Zdar,
mám rozdělenej disk na dva oddíly, na prvním sou win xp a na druhym mam nainstalovany ubuntu s GRUBem, potřeboval bych aby při spuštění se nejprve spustil zavaděč win a ten bud nabootoval win nebo skočil na GRUB, dá se to nějak udělat bez toho abych přepisoval windowsackej zavaděč?

Poznámka: nenašel jsem ještě ani žádnou možnost jak nabootovat do linuxu na druhym oddílu

kkaarreell

• Stálý člen
  • **

sophon

• Návštěvník
Re: Skok ze zavaděče win xp na linux
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2009, 23:24:17 »
jj to sem taky našel ale má to jeden háček, jak se do toho linuxu dostat aby se mohlo překopírovat prvních 512 bajtů?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2009, 07:33:36 »
To můžete udělat i z LiveCD.

sophon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Února 2009, 10:18:59 »
sem dal z livecd zavést systém z prvního pevného disk a nechal jsem to spusteny asi pres pul hodiny-pise to furt booting from local disk... a procesor furt neco dela ale system najit nemuze....mozna to bude tim ze mam 150GB hardisk...jestli sem to pochopil tak to prochází celej hardisk a hleda system...proto neda se to nejak nastavit aby to zacinalo az od nejake pozdejsi adresy?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 23 Února 2009, 10:57:00 »
Ne, já myslel to kopírování udělat z LiveCD -- tzn. nabootovat do LiveCD a tam zkopírovat to, co potřebujete pro nastavení bootu pomocí zavaděče Windows.

sophon

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Února 2009, 11:17:22 »
tak sem to tak udelal a kdyz dam na bootovani linuxu..tak to preskoci na cernou obrazovku a pocitac se restartuje...co s tim?
zadal sem prikaz s....if=/dev/sda6 ...neni mozny ze se tam ma davat neco jako media/disk/dev/sda6 ?

iX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 06 Března 2009, 10:20:21 »
Přesně toto se stalo i mě.. ::)
  Chyba byla v tom, že kopírování toho souborku "linux.bin" v LiveCD se jaksi "nepovedlo" - kopíroval sem to rovnou na NTFS (Linux to umí mountovat), ale podrbalo mi to windouze - spousta chyb na disku. Po opravě CHKDSKem a nakopírování z flešky s FAT32 to jede jak má - bootoje NTLDR, po výběru Linuxxu pak Kubuntu... 8)
  Jen je potřeba zkontrolovat  menu.lst, jestli to tam sedí... ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.