Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PLS poradte, robim nieco zle?  (Přečteno 2226 krát)

ivan

• Návštěvník
PLS poradte, robim nieco zle?
« kdy: 12 Září 2006, 15:14:30 »
Pekny den prajem

vlastnim tento notebook - ASUS A9RP - aj s datvou kartou PCMCIA, skusal som nainstalovat Ubuntu aj Kubuntu, instalacia skoncila hned na uvod pri hlaske Uncompresing linux ...OK, boot ... a stoplo sa nacitavanie live CD. mam 512MB pamet. skusal som instalovat bez PCMCIA karty - vytiahol som ju z notesu, nepomohlo. Este som rozmyslal ci nemam nieco nastavit v BIOSe.
fakt neviem ako mam postupovat dalej. nic som nenasiel na nete ohladne tohoto NT. slape zatial super.

Ubuntu mam na svojom PC a som s nim spokojny tak som myslel ze to bude hracka nainstalovat aj na tento notebook.

dik za kazdu odpoved

Ivan

Folki

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2006, 15:29:57 »
Mal som podobny problem. Pomohlo mi spustit instalaciu s parametrami noapic, nolapic, noacpi.

ivan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2006, 15:40:28 »
hmm ja som takuto moznost v Live CD nenasiel, je tam len moznost instalacie a dalsich 5 moznosti ale ani jedna nemala v nazve NOPCIA alebo take nieco. instaloval som to z originalneho CD Ubuntu co poslala firma na moju adresu

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2006, 17:14:08 »
Zkusil si zachrany mod instalace (safe mode install nebo tak neco)? Primo v tom menu. Muze to pomoct.
Taky si zkus v biosu vypnout power managment, pripadne acpi.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

ivan

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2006, 20:14:27 »
skusil som vsetko, ale nic nepomohlo, nevadi budem skusat dalej, snad to pojde. ak nie tak skusim inu distribuciu, mozno nejaku novsieho data, poradite nejake nove Live distro?

budem sa musiet uspokojit s Ubuntu na PC, pre notebook budem hladat nieco ine

calcumat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 13 Září 2006, 00:26:47 »
Vid odpoved na http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3399 , po zatuhnuti pri starte systemu treba Alt-SysReq-E .
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.