Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vytuhnutí po přepnutí uživatele  (Přečteno 3263 krát)

excelent

• Návštěvník
Vytuhnutí po přepnutí uživatele
« kdy: 26 Února 2009, 19:39:05 »
prosím přítomné o radu. Jsem linux začátečník, už jsem tu prolezl forum, hledal na webu, ale bez úspěchu. Mám problém s přepínám uživatelů v Ubuntu 8.10. Po přepnutí černá obrazovka, PC totálně vytuhne, není možné spustit konzoli, použítí SysRQ také nic, dokonce asi Numlock nejde zapnout:-)prostě jen tvrdý reset. Zkoušel jsem instalovat ovladače v Ovladačích hardware, pak i dle návodu tady z wiki přímo od ATI( 9.2 i 9.1), vypínat efekty vzhledu, vypnout compiz a stále stejné. Jedině kdy jde přepnout uživatel je, když deaktivuji celý ovladač v Ovladačích hardware, ale to je zase nepoužitelné, nejde 3D akcel. dokonce jsou i rozhozené barvy:-(
nevím jak dále analyzovat v čem je problém a jak to řešit. V logs jsem nic podezřelého nenašel, asi se ani nestihne zapsat žádná chyba:-(
Ubuntu 8.10 "Intrepid Ibex" 32bit
Asus P5QL-E, Intel Core 2 Duo E7200 (2,88 GHz), ATI HD2600XT,  2 GB RAM, HDD 2x Seagate

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Vytuhnutí po přepnutí uživatele
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2009, 07:37:33 »
Grafiky to jsou potvory. Měl jsem podobný problém s OpenChrome. Pomohla až kompilace z SVN(vývojový strom).
Buď počkejte na novější ovladače, nebo jiní poradí. Můžete zatím dodat výpis souboru a přesný typ karty:
Citace
cat /etc/X11/xorg.conf

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

ufaak

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2009, 08:53:58 »
me pri prepinani uzivatelu zase obrazovka zbela a nic se nedeje... takze jen tak poslepu napisu heslo, enter a zase to funguje :D
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

excelent

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Února 2009, 11:21:01 »
Nieje to aj problem s vypinanim? Koniec tohto odkazu
http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20ATI#Syst.2BAOk-mzamrznepoodhl.2BAOEBYQ-en.2BAO0ALw-vyp.2BAO0-n.2BAOE-n.2BAO0PC

Problém s vypínáním nemám, ani s odhlášením a příhlášením pod jiným uživatelem. Jen nejde přepnout uživatel, případně přepnout se jako Host(což si myslím, že je vlastně také uživatel). Na funkci přepínání jsem se tak těšil, jedna z "důležitých" věcí, na kterou bych ukecal partnerku, že si k linuxu také sedne a nebudu muset přebootovávat do WinXP ;D ;D ;D
Asus P5QL-E, Intel Core 2 Duo E7200 (2,88 GHz), ATI HD2600XT,  2 GB RAM, HDD 2x Seagate

excelent

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Února 2009, 11:04:29 »
Grafiky to jsou potvory. Měl jsem podobný problém s OpenChrome. Pomohla až kompilace z SVN(vývojový strom).
Buď počkejte na novější ovladače, nebo jiní poradí. Můžete zatím dodat výpis souboru a přesný typ karty:
Citace
cat /etc/X11/xorg.conf

Přikládám výpis /etc/X11/xorg.conf
Mám kartu ATI Radeon HD 2600 XT /PCIe, 256MB DDR3

Kód: [Vybrat]
Section "ServerLayout"
Identifier     "aticonfig Layout"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
Driver      "fglrx"
BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device     "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
# Viewport   0 0
Modes "1024x768"
Depth     24
EndSubSection
EndSection

« Poslední změna: 28 Února 2009, 11:08:40 od excelent »

excelent

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Března 2009, 15:36:12 »
Tak jsem udělal další pokus. Zkusil nainstalovat Kubuntu 8.04 a po instalaci proprietálních ovladačů stejný problém. Tam byl dokonce i problém s odhlášením, začaly blikat barevné čtverce a dokonce blikaly i diody CapsLocku a ScrollLocku a pomohl jen "tvrdý" reset. DAlší pokus byl instalace Mandrivy 2009.0, doinstalování apletu pro rychlé přepínání uživatelů v Gnome a stejný problém. Tímto tedy vzdávám všechny pokusy o "bezproproblémovou" instalaci ATI HD2600XT :( :(

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #7 kdy: 08 Března 2009, 22:21:14 »
to blikani diod je afaik kernel panic...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.