Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ako odinstalovat ubuntu 8.10  (Přečteno 6280 krát)

Steamcry

• Návštěvník
ako odinstalovat ubuntu 8.10
« kdy: 17 Března 2009, 16:09:40 »
...potreboval by som pomoc ako preinstalovat alebo lepsie povedane odstranit ubuntu, a naistalovat znova windows, urobil som chybu ze som si nerozdelil disk a naistaloval som len ubuntu, nic proti ubuntu som s nim velmi spokojny ale windows potrebujem tiez, mam istalacne dvd XP no pise mi chybovu hlasku ze nemoze najst Setup/Winxph/i386/Winnt32.exe, cize mi nespusti formatovanie disku - instalaciu noveho systemu, ani opravu systemu,skusal som aj fixboot, fixmbr cez prikazovy riadok no nic nepomaha.
Velmi by som ocenil keby mi niekto vedel pomoct ako dostat windows spat, naformatovat disk na NTFS, a znovu ho naistalovat.
Dakujem
« Poslední změna: 17 Března 2009, 16:17:02 od Steamcry »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: ako odinstalovat ubuntu 8.10
« Odpověď #1 kdy: 17 Března 2009, 17:43:53 »
Toto skor vyzera na chyby toho instalacneho DVD. Samozrejme ak ten subor hlada na DVD. Ak chces mat istotu tak spusti liveCD ubuntu a v system-sprava spusti editor particii. Tam daj odstranit vsetky particie a disk bude cisty bez ubuntu.
Inak co to mas za instalacku winXP. To si vyrabal ty alebo je to dajaka recovery dodana s ntb.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Steamcry

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Března 2009, 18:26:43 »
DVD XP bola softwarova vybava k PC, ale jedna vec ma prave napadla, urobil som to co si vravel, vymazal som tu particiu, jedna sa sice nedala vymazat ale predpokladam ze ta bude docasna spustanie liveCD myslim, ak nie prosim oprav, ubuntu je prec, zasteme to na loading grub, a ta vec je ze, ano pravdebodobne to hlada na tom DVD /urcite/ aj ja po par rokoch som zistil ze to DVD sice obsahuje plny system ale len v tom pripade ak chces system preinstalovat /no lenze ja ziadny system nemam vsak :)/, takze je to ako hovoris len recovery disk.  :) co myslis dalo by sa to nejako navratit, hmmm pomocov nejako ineho windowsu s rovnakym jazykom, a potom spravit recovery s tohto disku, lebo na tento mam licenciu co myslis..... no jedna vec je dvd hovori ze je to ONLY FOR RECOVERY OF THE ORIGINALLY SELECTED LANGUAGE VERSION.
Diki moc za Tvoju pomoc  .

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2009, 18:40:42 »
S recovery nemam skusenost tak neporadim. Skus pomocou inej instalacky este odstranit ten grub.
http://wiki.ubuntu.cz/Odstranění Ubuntu#Windows2000.2BAC8-XP
Co tam bola(je) ta dalsia particia, tak to moze byt skryta particia s nastavenim pre obnovovany XP.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Steamcry

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2009, 18:51:08 »
.... to som uz skusal, mna ani do tej konzoly nepusti, co mne vybehne su 3 moznosti - preinstalovat system , opravit system , a prikazovy riadok, preinstalovat system sa mi neda lebo mi hadze tu hlasku o setupe - setup/winxph/i386 atd, a oprava to iste, skusal som do cez ten prikazovy riadok ale ziaden s prikazov neriaguje

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 17 Března 2009, 18:55:13 »
Myslel som z ineho instalacneho CD winXP.

Steamcry

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Března 2009, 18:58:54 »
no prave to nemam, no uz sa na to pracuje, skusam zohnat cesku verziu a uvidime co to spravi, mozem zostat s tebov kontakte vidim,ze
 s tvojov pomocou by som to mohol dokopat do uspesneho konca

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 17 Března 2009, 19:08:38 »
Praveze tu moje vedomosti o fungovani recovery cd koncia. Neviem ci to cd musi najst na disku povodny system a pod. Ovsem dufam ze niekto co sa v tom vyzna uz bude mat dost informacii na svoje rady.
Samozrejme napis ako pokracujes, je tu vela ludi co sa vyzna a co radi pomozu.

Steamcry

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 17 Března 2009, 19:09:58 »
este raz diki moc

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #9 kdy: 17 Března 2009, 19:49:52 »
Pokud je to Om verze windows dodaná jako set k pc nebo ntb tak to nepůjde jelikož jsi smázl instalačkou Ubuntu systém win ze stínového souboru.
Jde to pouze tak,že si najedeš plnou verzí - ktabicové instalačky systém win a podepíšeš je klíčem co je nalepený pod bednou nebo pod ntb.
Nebo si to někde půjčíš a aktivuješ verzi po tel.kde ti přidělí aktivační klíč.

Edit:až budu prodávat ntb ,tak to musím taky udělat jelikož pochybuju,že bych ho prodal s openSuSE. ;)
« Poslední změna: 17 Března 2009, 19:56:15 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.