Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pripojenie PocketPC  (Přečteno 5137 krát)

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« kdy: 22 Prosince 2006, 09:14:05 »
Zdravim.
Chcem sa opytat, ci tu ma niekto skusenosti s pripojenim PocketPC k Ubuntu. Vcera som rozbehal pripojenie podla tohoto navodu
Kód: [Vybrat]
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=30936Ale neviem ako ho znova pripojit. Po pripojeni pocketu cez USB kabel sa automaticky spusti Multisync, ale nesynchonizuje mi udaje. Ani ked dam v multisyncu synchronizovat.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2006, 14:01:02 »
huh, ze by konecne nekdo ? mam iPAQ 4150 a kdysy jsem to resil taky, neuspesne
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2006, 14:44:31 »
No nasiel som nieco, vola sa to FinchSync, malo by to synconizovat dokonca aj mozillu, co by bolo super. Akorat serverova cast je *.jar a neviem ako to spustik ako root.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2006, 14:49:58 »
Citace: Miko10
Akorat serverova cast je *.jar a neviem ako to spustik ako root.
.jar je archiv, akže nejspíš rozbalit a uvnitř jsou nejspíš buď zdrojáky nebo binárka.

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2006, 15:02:53 »
No nainštaloval som si Javu a ide mi to spustit. Akorat mi vyhodi chybu ze nemam dostatocne prava na vytvorenie servera. Preto by som to chcel spustit ako root.

Vojtin

• Host
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #5 kdy: 22 Prosince 2006, 16:07:31 »
Taky jsem to po neúspěšných pokusech vzdal WM5.
ad. root dej před příkaz sudo a pak svoje heslo.

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #6 kdy: 22 Prosince 2006, 16:22:07 »
Citace: Vojtin
Taky jsem to po neúspěšných pokusech vzdal WM5.
ad. root dej před příkaz sudo a pak svoje heslo.
To viem, ale potrebujem spustit v jave ten subor. A prikaz sudo FinchSync.jar mi vypise ze nepozna prikaz FinchSync.jar. A neviem ako je prikaz aby to spustil cez javu.

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #7 kdy: 22 Prosince 2006, 16:38:20 »
java -jar FinchSync.jarale divil bych se, kdyby tam nebyl nejaky spousteci script.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #8 kdy: 22 Prosince 2006, 16:53:17 »
Citace: MarrLiss
java -jar FinchSync.jarale divil bych se, kdyby tam nebyl nejaky spousteci script.
Nie nie je tam ziadny script. Je to len samostatny subor FinchSync.jar. Idem to vyskusat.

Tak sa mi to nepodarilo spojit. Skoda, mohlo to byt super.

MPavel

• Aktivní člen
  • *
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #9 kdy: 27 Prosince 2006, 16:15:30 »
Takže čítam, že sa nielen ja pokúšam synchronizovať PDA s Ubuntu. Môj problém je:
Na PDA mám databázovú aplikáciu, ktorú používam na evidenciu zákazníkov a zapisovanie objednávok. Zatial to riešim tak, že dojdem domov, spustím VMPlayer, ActivSync, sesynchronizuju s Acces databázou, na jeden klik spravím archiv objednávok a na druhý klik vyrobím reporty pre šéfku. Ale toto riešenie stálo dosť námahy a musím pužívať wokna.
Páčilo by sa mi riešenie Crossover a pod ním Access (funkčné, odskúšané) a synchronizace údajú priamo, bez VMPlayeru. Ale problém je v tom, že ActivSync pod Crossover nerozchodím a akúkoľvek inú synchronizáciu sa mi zatial nepodarilo ani vyguglit ani spustit, všetko je stavané iba na synchronizaci mailov, kontaktov ...
Nemá niekto nápad, ako to vyriešiť v Ubuntu? Som vďačný za akýkoľvek tip.
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #10 kdy: 28 Prosince 2006, 16:33:56 »
Citace: MPavel
Takže čítam, že sa nielen ja pokúšam synchronizovať PDA s Ubuntu. Môj problém je:
Na PDA mám databázovú aplikáciu, ktorú používam na evidenciu zákazníkov a zapisovanie objednávok. Zatial to riešim tak, že dojdem domov, spustím VMPlayer, ActivSync, sesynchronizuju s Acces databázou, na jeden klik spravím archiv objednávok a na druhý klik vyrobím reporty pre šéfku. Ale toto riešenie stálo dosť námahy a musím pužívať wokna.
Páčilo by sa mi riešenie Crossover a pod ním Access (funkčné, odskúšané) a synchronizace údajú priamo, bez VMPlayeru. Ale problém je v tom, že ActivSync pod Crossover nerozchodím a akúkoľvek inú synchronizáciu sa mi zatial nepodarilo ani vyguglit ani spustit, všetko je stavané iba na synchronizaci mailov, kontaktov ...
Nemá niekto nápad, ako to vyriešiť v Ubuntu? Som vďačný za akýkoľvek tip.
Pocuj a ako si rozbehal spojenie s ubuntu. Ja som ho podla toho navodu co som nasiel na ubuntuforums, tak som ho sice synchronizoval s ubuntu, aj mi natiahlo veci z evolution, ale ked som restartol komp uz sa nepripojim.

MPavel

• Aktivní člen
  • *
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #11 kdy: 28 Prosince 2006, 17:29:29 »
Asi si nepochopil - synchro v Ubuntu som nedokázal rozchodit. Riešim to tak ako veľa iných - VMPlayer, win, ActivSync, sychro. A dnes som sa s tým trápil celý deň, guglil, čítal, skúšal a dostanu se maximálne do stavu, že pripojím  ( cez Card Export) moj Acer n50 ako další USB disk a mužu na nej zapisovat, číst a cokoliv. Ale muj problem to nerieši. Databáza v PDA má iný formát než MSAccess. Activ Sync si robí pri synchro automatický prevod, pod Ubuntu som to nedokázal. A dnes už to vzdávam. Jestli nekdo poradí, budu happy, jestli ne, budu i dál používat fungující i když trochu nepohodlné riešenie.

Jaj a sorry všichni moji čechoslovenčinu chvíli s diakritikou a chvíli ne - mail win pozitivnym vetsinou pisu bez diakritiky a zvyk je zelezná košile.
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #12 kdy: 28 Prosince 2006, 17:59:29 »
Aha. Som myslel ze ti aspon ide synchronizovat cez MultiSync. Skoda, v tomto smere by mohli trochu vyvojari zapracovat. Momentalne by mi stacilo, keby som sa po pripojeni pocketu cez USB dostal na net.

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #13 kdy: 28 Prosince 2006, 18:25:10 »
Zedbudu asi kupovat MDA Compact mebo MDA Vario a jak tak ctu nebo co zkousim co mam doma PDA tak me dost stve ale budu muset zase prejit na Windows... A to jsem dost nastvanej

Potrebuju synchronizovat atd..... jak databazi, kontakty, www stranky atd....... kurna... .prijdite na to nekdo..... ja mechcu znovu na Windows

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #14 kdy: 28 Prosince 2006, 19:54:58 »
Pomerne docela dost jsem v minulem tydnu zapasil s MDA QTEK 9100, vyslo nove synce (resp. teprve ted jsem to objevil) a popravde se mi i poprve podarilo pripojit toto MDA na internet pres USB. Jak to tak vypada, nakonec by to mohlo fungovat tak, jak ma.

http://www.synce.org/index.php/Building_SynCE_with_Windows_Mobile_2005_support_from_Subversion
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #15 kdy: 28 Prosince 2006, 20:18:25 »
Vyslo uz pred docela dlouhou dobou, ale porad je to tak trochu magie. Aspon se tim daji kopirovat soubory a instalovat caby. Synchronizaci se mi nepodarilo rozbehat.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #16 kdy: 15 Března 2007, 12:09:03 »
Citace: merlin
Pomerne docela dost jsem v minulem tydnu zapasil s MDA QTEK 9100, vyslo nove synce (resp. teprve ted jsem to objevil) a popravde se mi i poprve podarilo pripojit toto MDA na internet pres USB. Jak to tak vypada, nakonec by to mohlo fungovat tak, jak ma.

http://www.synce.org/index.php/Building_SynCE_with_Windows_Mobile_2005_support_from_Subversion
Nejak sa mi to nedari skompilovat podla toho navodu. Neche sa niekomu z toho urobit deb? Teda ak to ide.

Miko10

• Stálý člen
  • **
Pripojenie PocketPC
« Odpověď #17 kdy: 18 Dubna 2007, 20:40:52 »
Takze prinasam konecne nejake pozitivne vysledky. Na Ubuntu FF, mi pomocou FinchSync ide synchronizovat Adresar z Thunderbirdu a hlavne Kalendar zo Sunbirdu. Maily FinchSync nepodporuje, skoda.

Mam na vas este jednu otazku, po pripojeni PDA treba zakazdym zadat tieto prikazy:
sudo synce-serial-config ttyUSB0
dccm
sudo synce-serial-start
synce-matchmaker create INDEX
No a ta otazka je, ako by sa dal z toho urobit nejaky skriptik aby sa mohol spustat po pripojeni PDA. Este som skipty nepisal, tak sa obraciam na vas.

Dakujem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.