Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunguje prehravani dvd  (Přečteno 1898 krát)

ubulinx

• Návštěvník
nefunguje prehravani dvd
« kdy: 04 Dubna 2009, 20:59:40 »
Dobry den, prechazim z Windows na linux a hledam pro me vhodnou distribuci. Zkousim ubuntu a narazil jsem na nasledujici problem. Nejdou me prehravat dvd disky ( koupene ). Neprehrava je zadny video prehravac ( mplayer, vlc, totem, xine ...), zvuk je bez problemu, ale obraz je trhany ci blikajici ( s propr. ovladacem ), ci se vubec nepusti film ( se svobodnym ovladacem ). Postupoval jsem podle ubuntu wiki, tzn. pridal jsem Medibuntu do zdroju, nainstaloval libdvdcss2 + non free codecs , nainstaloval balik ubuntu-restricted-extras, pomoci regionset zkontroloval kod ( 2 ), zkousel jsem to se svobodnym ovladacem gr.karty i s proprietarnim, 3D grafika jede - to jsem zkousel na 3D hre tucnaci. Problem stale trva. Co jsem tak googlil tak s mou gr. kartou jsou vseobecne problemy v linuxu. Nevite nekdo, prosim, co s tim? Dekuji.

prostredi GNOME
GK:  ATI Technologies Inc RV515 [Radeon X1300]
system aktualizovan

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: nefunguje prehravani dvd
« Odpověď #1 kdy: 04 Dubna 2009, 21:05:19 »
Ak ma to dvd menu tak odporucam vlc. V nom v nastroje-nastavenia-video nastavit vystup X11. Mozes vyskusat aj ine.
Hlavne vypni efekty prostredia. Pravym klik na plochu-zmenit pozadie plochy-vizualne efekty nastav na ziadne.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

ubulinx

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Dubna 2009, 21:50:24 »
thx  ;) pomohlo, vlc prehrava ( u nekterych dvd treba nefunguji vsechny funkce z menu ale prehrat cely film jde, na zacatku to  sice treba parkrat problikne, ale potom uz ok, u nekterych dvd funguje vse jak ma ) mplayer taky hraje, xine a totem se nechyta vubec, ale to je jedno. Jeste jeden dotaz, graficke prostredi na to asi vliv nema, ze ??? Linuxu zatim jeste nerozumim, tak me jeste napadlo si nainstalovat KDE.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 05 Dubna 2009, 08:53:35 »
Myslim ze v KDE by sa to spravalo rovnako. Mozno tak xfce by trochu pomohlo v tom ze menej vytazuje system(ram, cpu), ale inak asi tiez to iste. Zvukovy a graficky system by mal byt vsade rovnaky.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

JohnyN

• Host
« Odpověď #4 kdy: 05 Dubna 2009, 10:09:04 »
Iba dodám, že s tou nefunkčnosťou menu nič neurobíte. Každý prehrávač zvláda DVD menu inak, občas sa vyskytnú filmy, ktoré sú authoringované inak ako ostatné. Nedávno som sa tiež snažil prehrať takéto DVD a v každom prehrávači - či už na Linuxe (VLC, Totem, SMplayer) alebo Windows (VLC, Media Player Classic, WMP 11) sa to správalo inak a nikde to nefungovalo správne.
Korektne to zvládol iba LG DVD prehrávač.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Dubna 2009, 11:16:32 »
S tím xne a totemem: stiskni kombinaci kláves alt+F2 a zadej příkaz gstreamer-properties -> potvrď -> vyber záložku video -> Zvol položku Výchozí výstup -> Zásuvný modul a zkus otestovat co ti pojede (např. X window systém (bez Xv)

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #6 kdy: 05 Dubna 2009, 15:42:41 »
Zkuste se porozhlédnout po naší wiki.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.