Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojení ke dvěma sítím  (Přečteno 1305 krát)

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
Připojení ke dvěma sítím
« kdy: 05 Dubna 2009, 20:00:15 »
Ahoj vespolek
Mám NB IBM Lenovo a Ubuntu 8.10. Používám připojení ke dvěma sítím:
1. kabelem, kde je pevná DNS 192.168.1.2
2. wifi s dynamickou DNS 10.0.0.138
Většinou jsem připojen přes wifi, s tím, že kabel mám jako zálohu. Problém je v tom, že pokud používám metodu 2 a odpojím se od kabelu (což při přemístění NB je zcela běžná prax), tak jakoby se připojení k internetu zpomalilo. Ani ne tak v načtení samotné stránky ale spíš ve vyhledání webovýho serveru. Jakmile je server nalezen, tak se stránka načte relativně dobře. Je to, jako by jedna síť ovlivňovala druhou.

Nemáte někdo ponětí, jak se toho zbavit?

Dík.

MarkStone

• Aktivní člen
  • *
Re: Připojení ke dvěma sítím
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2009, 12:42:38 »
Ahoj, jestli jsem dobre pochopil tak pod pojmem DNS se u tebe schovava IP adresa ;-) Tedy interface pripojeny pres kabel dostane IP 192.168.1.2 a interface pres Wi-fi dostane IP adresu 10.0.0.138. Porovnej si jake DNS servery mas uvedene u kabeloveho pripojeni a jake u Wi-fi.  Predpokladam ze budou jine, pak si u W-fi nastav stejny DNS server jako u kabeloveho pripojeni. Ciste teoreticky ba to mohlo pomoci.
Pokud je nula dostatečně velká,
 může se stát malou jedničkou.

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
Re: Připojení ke dvěma sítím
« Odpověď #2 kdy: 07 Dubna 2009, 09:20:00 »
Dík za reakci. Nejsem z ní moc moudrej, ale bude to spíš tím, že nedokážu dobře vysvětlit problém. Zkrátka přes obě sítě mám možnost přístupu do internetu přes jejich brány. Jedna je 10.0.0.138 a druhá 192.168.1.2. Tyto IP mám nastavený v Nastavení sítě v záložce DNS. Pokud tyto údaje odstraním, tak se nedostanu do internetu. Je to tak správně?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.