Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s tiskem CUPS  (Přečteno 1107 krát)

fioler2

• Aktivní člen
  • *
Problémy s tiskem CUPS
« kdy: 26 Března 2009, 17:46:36 »
Mám následující problém: když dám v OO 3.0 tisk 800ks (Ubuntu 8.10), tak se mi strašně dlouho načítá tisk po 1 stránce, tedy 1 2 3 4 ... až do konce, kdy se vyprodukuje obrovský soubor, např. 1 GB, který se mi pak většinou nevytiskne na síťové laserovce. Abiword pro jistotu netiskne stejně jako prohlížeč obrázků a acroread vytiskne maximálně jen 100ks. Něco mi říká, že cups asi nebude úplně O.K. Zajímavé je, že ve virtualboxu na XP to tiskne z Acrobat readeru v pohodě. Máteěli jste taky podobný problém. Jak jste ho prosím řešili. Zkoušel jsem alternativně rozchodit tisk z terminálu přes lpr, ale to se mi taky nepovedlo. Nevím, co s tím.

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: Problémy s tiskem CUPS
« Odpověď #1 kdy: 27 Března 2009, 06:58:41 »
S Cups poradit neumim, ale zkus pred tiskem v moznostech tiskarny (tlacitko "volby" v dialogu tisku) nastavit "vytvorit jednotlive tiskove ulohy". Bude to pak posilat na tiskarnu po jednom a nezahlti ji to velkym souborem.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

fioler2

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Března 2009, 17:10:07 »
Tuhle funkci jsem an tiskárně nenašel, ale předpokládám, že to tiskárnou není. Z virtualboxu tiskne bez problémů.

fioler2

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29 Března 2009, 17:18:09 »
Už jsem tu funci v open office našel v tisk volby, ale je to obzvlášť pomalé - jedna stránka se tiskne tak za 10 sec. jedna, což je na tiskárnu s rychlostí tisku 32 str/min. trapné.

fioler2

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 08 Dubna 2009, 19:08:45 »
Zažil jsem takou zajímavost. V Open Office jsem dal tisk a místo toho jsem se odhlásil. Po opětovném přihlášení byl počítač o 200 procent rychlejší a tisk už fungoval lépe. Co to?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.