Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde mi nainštalovať Ubuntu 8.10  (Přečteno 1369 krát)

Lovap

• Návštěvník
Nejde mi nainštalovať Ubuntu 8.10
« kdy: 14 Dubna 2009, 21:19:06 »
Zdravím
Akosi mi nejde nainštalovať Ubuntu 8.10. Postupujem asi takto: reštart počítača s vloženým live CD - po dllllhej dobe nabehne liveCD, kde všetko funguje (sa mi zdá). Dám inštalovať - všetko v pohode, rozdeliť disk dám ručne a inštalujem vlastne už na pripravené partície, lebo predtým som mal druhú inštaláciu MDV 2009, zaškrtnem formát partícií a všetko vyzerá o.k až do doby, keď je na tom "bare" cca 88%, alebo tak nejak a koniec. Nechal som to tak, že sa to snáď nejako preberie, ale nič - nakoniec vybehol nejaký error s ubiquity (alebo také niečo). Grub sa nezapíše.
Podobné problémy mám asi s každým distrom založeným na Ubuntu, lebo som skúšal aj LinuxMint a zaseklo sa to na 94% (Configuring hardware). Tam mi poradili aby som skúsil vybrať grafickú kartu a nainštalovať to na integrovanej. To sa mi však moc nechce - šróbovať, meniť káble z DVI na VGA atď. Nejde to inak?
Hardware:  Intel DG31PR, 2 GB Ram, GF 9500GT
Software: Win Vista, MDV 2009, PCLOS 2009
Možno to bude asi fakt grafikou, lebo predtým než som ju namontoval išlo i nainštaliť LinuxMint a aj Greenie. Inak s Mandrivou, ani PCLOSom problémy neboli - nainštalovali sa vpohode ...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Nejde mi nainštalovať Ubuntu 8.10
« Odpověď #1 kdy: 14 Dubna 2009, 21:45:35 »
Jestli to je opravdu grafikou, tak bych zkusil záchranný grafický režim a ovladače řešit až pak.

http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Řešení problémů#Z.2BAOE-chrann.2BAP0_grafick.2BAP0_re.2BAX4-im

Lovap

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2009, 16:36:24 »
Skúsil som - po reštarte som dal záchranný grafický režim a dal som rovno inštalovať. Výsledok: pri cca 94% to nejako skončilo, preplo sa to do príkazového riadku, písalo to niečo ako Starting ubiquity a nakoniec to skončilo tým, že nabehlo Live cd a oznámilo, že ubiquity zlyhalo. A to je všetko.

Jiri Z

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2009, 20:35:49 »
Instaloval bych bez připojení na internet. Ubiquity je doplněk firefoxu, který se asi instaluje při aktualizaci. Proč se sám stahuje nevím.  Ten bych potom nedoinstaloval, nebo ho zakázal v nastavení (po aktualizaci). Zkoušel jste HH?

Lovap

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2009, 16:24:58 »
HH kupodivu funguje a nainštalovalo sa to úplne bez problémov. Divné ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.