Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 9.04 - výrazné spomalenie Firefoxu po upgrade  (Přečteno 2573 krát)

Laick

• Návštěvník
9.04 - výrazné spomalenie Firefoxu po upgrade
« kdy: 23 Dubna 2009, 18:04:32 »
Zdravím

Dnes som upgradoval systém z verzie 8.10 na 9.04. Všetko mi v ňom funguje ako pred tým, grafické prostredie sa možno aj zrýchlilo. Jediné problémy mi robí Firefox, ktorý výrazne spomalil pri načítavaní novej stránky, scrollovaní a vôbec pri akomkoľvek druhu prekreslovania (terminálové okno je možné plynulo presúvať po čistej ploche, ale na otvorenom okne Firefoxu začne sekať). Zaznamenal ešte niekto tento problém? Pozná niekto možné vysvetlenie a prípadne aj riešenie?

IBM T40 s graf. kartou ATI Radeon Mobility 7500, procesor Intel Pentium M 1,5 GHz, 1 GB RAM.
Ubuntu 9.04 stable, Firefox 3.0.9, graf. prostredie GNOME 2.26.1, správca okien metacity

Ďakujem za každú pomoc  :)

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: 9.04 - výrazné spomalenie Firefoxu po upgrade
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2009, 18:15:22 »
Problém bude v tom že se při upgradu změnilo nastavení/ovladače grafické karty. Mě to dělá pokaždé na čistém systému, nainstalování nesvobodných ovladačů pomůže. Zkus jestli se ti bude dít to samé na systému spuštěném z CD.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

satoriwpw

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2009, 18:53:16 »
Celý ten forefox je divnej, a katastrificky pomalej ani flash player tam nejde a nejde ani stahnout.... Co s tim HELP?

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2009, 19:27:27 »
Celý ten forefox je divnej, a katastrificky pomalej ani flash player tam nejde a nejde ani stahnout.... Co s tim HELP?

vyskusaj vytvorenie noveho profilu

spustis cez konzolu prikazom
Kód: [Vybrat]
firefox -p

Laick

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2009, 19:59:20 »
Restricted ovládače mojú graf. kartu nepodporujú, pred tým som tiež používal open-source ati driver a podobné problémy som nemal. Iné browsery navyše idú takže skôr sa bude jednať o chybu aplikácie.
Možnosť spustiť systém z LiveCD žiaľ nemám, inštaloval som ešte za verzie 7.10 z požičaného CD  :-[
Ako dočasné riešenie som nainštaloval epiphany, firefox sa mi ale pozdáva viac. Nejaké iné nápady?
//ed: Epiphany žiaľ robí to isté... žeby problém v jadre browsera?
« Poslední změna: 23 Dubna 2009, 20:04:58 od Laick »

kofra

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Dubna 2009, 20:02:20 »
Zdravim, mám stejný problém stím firefoxem... předchozích verzí ubuntu jsem problém z firefoxem neměl... též nad tím dneska bádám... :(

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
« Odpověď #6 kdy: 23 Dubna 2009, 22:53:47 »
Můj upgrade skončil černým diplejem...  :'(

NEní nad čistou instalaci, ještě že se dá tak snadno všechno zálohovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.