Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nový styl upozorňování a další problémy [vyřešeno]  (Přečteno 1405 krát)

joint.green

• Návštěvník
Zdravím všechny,

po upgrade z 8.10 na 9.04 se mi nelíbí nový styl upozorňování a předvoleb upozorňování. Vadí mi:
1) nový styl upozorňování je vztažen i na všechny používané programy (např. v 8.10 jsem ke své spokojenosti používal u RSS čtečky Liferea vyskakovací bubliny, které byly nyní nahrazeny novým jednotným - a ohavným - stylem zobrazování)
2) upozornění mi na ploše vyskakuje v pravém horním rohu v podstatě neustále - skutečně nestojím o to, vidět tam každou chvíli změnu stavů kontaktů z Pidginu apod.
3) a hlavně to, že to nejde nikde vypnout, nebo aspoň nastavit - prolezl jsem prostě všechno, ale nikde v nastavení systému není ani zmínka o možnosti to někde customizovat

Jsem fakt zklamaný, 9.04 je již třetí verzí Ubuntu, kterou používám od své konverze z Woken, a ty předchozí verze vnímám subjektivně kladněji. Navíc mám i problémy s klávesnicí a touchpadem, nemluvě o šoku z Amaroku 2.0, který je tak neuvěřitelným způsobem *censored* oproti předchozí verzi, že si to nedokážu racionálně vysvětlit :-/
« Poslední změna: 29 Dubna 2009, 10:18:42 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Nový styl upozorňování a další problémy
« Odpověď #1 kdy: 26 Dubna 2009, 13:44:25 »
Vypnutí nového upozorňování:

http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/ubuntu-9.04#83

Ad nastavení: O tom co a kdy se bude hlásit si rozhoduje každý program sám, takže se to nastavuje v něm, nikoli někde "globálně".

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 26 Dubna 2009, 13:50:05 »
ad 2) To upozornění, že se někdo připojil a podobně je v nastaveni Pidginu v pluginech, to nesouvisí s Ubuntu.

joint.green

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Dubna 2009, 14:28:02 »
Děkuji, po nainstalování gnome-stracciatella-session a změně defaultní session na GNOME (without Ubuntu specific components) jsem se toho zbavil, stejně tak je pryč otravné info o změně stavů kontaktů u Pidginu, a vrátila se mi moje milovaná vyskakovací okna u Liferey :)

Díky ještě jednou, klaním se až k podlaze  ;D

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 26 Dubna 2009, 14:34:32 »
Inak v alfe 9.04 bola na tieto upozornenia polozka kde sa to dalo nastavovat.Neviete preco ju odstranili?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.