Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc se subdomenou  (Přečteno 1004 krát)

toma_t

• Návštěvník
Pomoc se subdomenou
« kdy: 06 Května 2009, 09:22:14 »
Zdravim, mel jen kratky dotaz ohledne subdomeny. Mam zaregistrovanou domenu a vlastni webserver. Domenu mam funkcne presmerovanou. Nevyznam se v tom pokud chci vytvorit novou subdomenu napr. sub.domena.tld , takze musim i poskytovatele provest presmerovani na domenu domena.tld nebo jeji IP? Jde mi hlavne o to zda chci subdomenu v jinem adresari tak, kde zadat cestu. Pravdepodobne si myslim ze na serveru, docetl jsem se o souboru htascess ale nic konkretnejsiho co bych pobral. Mohl by jste mi to nekdo prosim jednoduse vysvetlit? Diky

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
Re: Pomoc se subdomenou
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2009, 09:35:57 »
1) DNS:
nastavuje se (vetsinou) u spravce domeny. Domeny tretiho radu (subdomeny) muzes smerovat na ip bud jednotlive vytvorenim A zaznamu sub.domena.tld -> IP nebo hromadne *.domena.tld -> IP, kde si jednotlivy subdomeny prebere server.

2) Nevim, jak presne chces mit domeny na serveru usporadany. Ja to vetsinou resim pres direktivu <VirtualHost> v konfiguraci apache (/etc/apache2/apache2.conf myslim), pak kazde dalsi domene muzes nastavit samostatny DocumentRoot neboli ji nasmerovat do samostatne slozky. Info najdes v dokumentaci na apache.org :)
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.