Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Emerald a Jaunty Jackalope [vyřešeno]  (Přečteno 1373 krát)

ibanez

• Návštěvník
Emerald a Jaunty Jackalope [vyřešeno]
« kdy: 05 Července 2009, 11:58:24 »
Zdravim
Stáhnul jsem si balíček Emerald, abych vyzkoušel nejakej novej motiv, ale nedaří se mi to zprovoznit, manažer sice spusím, ale motiv ne.
Mám nainstalovaný Compiz, ale nekde sem se docetl, ze je k tomu potreba Beryl, no ale není to ted nahodou to samé??? Protoze v Synapticu Beryl nemam.
Takže se chci zeptat, jestli je vůbec možný Emerald v 9.04 nejak zprovoznit, jestli ano, tak bych prosil o nejakej stručnej návod.
9.04 je moje první distro, tak mě nekamenujte, jestli píšu kraviny
« Poslední změna: 06 Července 2009, 02:26:39 od ibanez »

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
Re: Emerald a Jaunty Jackalope
« Odpověď #1 kdy: 05 Července 2009, 18:23:51 »
beryl a compiz vytvořil tzv compiz fusion, který je v momentální chvíli v ubuntu...  aby ti emerald jel, tak musíš mít compiz fusion zprovozněn.. zkus to příkazem compiz --replace a pak v compizu musíš nastavit dekorace oken pomocí emeraldu.. ( pokud to máš nastavené a stále emerald neběží, tak příkaz: emerald --replace )
« Poslední změna: 05 Července 2009, 18:25:57 od Vitaa »
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

ibanez

• Návštěvník
Re: Emerald a Jaunty Jackalope
« Odpověď #2 kdy: 05 Července 2009, 19:17:18 »
Díky vyzkouším a dám vědět  ;)

edit:
Takze, slape to presne jak si napsal. Compiz mi fungoval, takze stacilo jenom (pro ostatni novacky) otevrit System --> Volby --> Manazer nastaveni Compizu, tam najit (pod Efekty) Dekorace oken a do radku prikaz napsat "emerald" a pak uz jenom vybirat motivy v Emerald Manager, takze jeste jednou diky.
« Poslední změna: 06 Července 2009, 02:23:02 od ibanez »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.