Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pomalé HH i JJ  (Přečteno 1775 krát)

stesti00

• Návštěvník
pomalé HH i JJ
« kdy: 29 Dubna 2009, 19:24:30 »
Dobrý den. Na svém počítači jsem snadno spustil a dlouho  používal 8.04. Kdyz jsem chtěl přejít na 8.10 tak live i plná instalace skončila tím, že jakákoliv akce zcela zahltí počítač a ten úplně zamrzne odhadem tak na 40-60s. Stačí na něco kliknou, třeba jen nahoře na liště, ani nemusím nic spuštět. prostě cokoli chci aby udělal, ma odezvu kolem minuty. zamrznutí je úplné, nejedou ani blikající kurzory, ani numlock, neaktualizuje se zobrazení zatížení systému, a příkaz top taky nic. Pokud už top spustím, píše mi Xorg a podobně a klidně se pořád aktualizuje, ale stačí jen kliknout na Places (třeba) a vše hned zamrzne. Akorát po zormrznutí něco strašně rychle projede TOPem, na sledování systému se dokreslí vybarvený obdélníček a zase vše funguje normálně do dlašího kliknutí. Když nad ikonky jen nadjedu myší, tak se normálně probarví, a se systémem to nic nedělá, musím kliknout. Jo a při spuštění to najede do pracovní plochy, ale myší to začne hýbat a reagovat až tak za 20 minut.
Myslel jsm že je to jen  chybička 8.10, ale 9.04 mi to dělá také, tak to asi není normální. V 8.04 vše funguje jak má.
Můj počítač Deska asus k8n, grafika rage 128 procesor ani nevím AMD athlon 3000 asi
Můžete mě prosím aspoň nasměrovat, kde hledat chybu?
Děkuji

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: pomalé HH i JJ
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2009, 12:00:13 »
Co velikost RAM?? Kolik máš?
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

stesti00

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2009, 10:17:51 »
RAM je 512 DDR 2

stesti00

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2009, 10:19:58 »
neexistuje nějaký log, který by se spustil a dalo by se z něj potom přčíst, co systém, dělá, nebo který půroces ho blokuje ? Mě to připadá jak kdyby nějaký přerušení IRQ, ale tomu už 10 let nerozumim

JohnyN

• Host
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2009, 11:14:27 »
Dobrý deň,
logy - /var/log.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 03 Května 2009, 12:26:22 »
neexistuje nějaký log, který by se spustil a dalo by se z něj potom přčíst, co systém, dělá, nebo který půroces ho blokuje ? Mě to připadá jak kdyby nějaký přerušení IRQ, ale tomu už 10 let nerozumim

Většina BIOSů má nějaké výchozí nastavení, často i dva. Takže reset BIOSu se dá udělat snadno. Akorát to chce poté povolit nějaké věci podle stáří desky. Já u 6 let starého počítače musím povolit SMART pro disky, zapnout USBčka a integrovanou zvukovku a zvednout takt desky, protože je špatně detekován.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.