Dnes u mě byl technik a v rámci NBD mi vyměnil základní desku. Tolik šroubků, co tam bylo, no fuj

Nicméně, při testování byla situace stejná jako před výměnou desky.
jen tak nahodou, nema ten DELL s GMA v Biosu neco jako DVMT mode : fixed/combo/maxDVMT ? Tedy u me ta polozka existuje a mohu si menit pridelenou pamet pro mou starou GMA950. Ve win to bylo vzdy OK, ale jakmile prepnu z maxDVMT na neco jineho a najedu linux, tak odezvy katastrofa.
Nic takového jsem v BIOSu nenašel, je dost očesaný...
To s tim zvukem a sekanim filmu, to se ti drbe alsa nebo pulseaudio (nevim co mas) Me takto blbla presne alsa na archlinuxu, musel jsem si zakazat loadovani pcspkr modulu ale u tebe bude asi pulse..to bude to ze neco ti jede (uziva mozna alsu/ ci oss ??) a neco jde pres pulse a to mas asi jebnute, nevim ( pulseaudio jsem nikdy nepouzival)
Teď večer jsem nainstaloval pár balíčků k jádru, nové ovladače pro xserver a odinstaloval balíček pulseaudio. Po restartu se vše tváří funkčně... Aspoň zatím.
EDIT 26.6.: Nevím proč, ale nehraje mi zvuk z interních reproduktorů. Když připojím sluchátka, tak zvuk funguje v pořádku. Ve Windows funguje obojí správně.
Po upgradu jádra mi přestala fungovat Wi-Fi.
monty@horus:~$ dmesg | grep b43
[ 1.848211] b43-pci-bridge 0000:04:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
[ 1.848326] b43-pci-bridge 0000:04:00.0: setting latency timer to 64
[ 9.976649] b43-phy0: Broadcom 4322 WLAN found (core revision 16)
[ 10.113270] b43-phy0 ERROR: FOUND UNSUPPORTED PHY (Analog 8, Type 4, Revision 4)
[ 10.113397] b43: probe of ssb0:0 failed with error -95
Moc tomu nerozumím. Mohli byste mi to, prosím, trochu osvětlit? Kde může být problém?
EDIT 27.6.: Jsem vůl

Nenapadlo mě zesílit jeden objevivší se sloupec v alsamixeru, který se jmenoval "Speaker". Zvuk tedy funguje.
Wi-Fi na jádře 2.6.30.10 nefunguje, takže jsem se vrátil k 2.6.28.13, kde funguje v pohodě.
Btw, všiml jsem si, že od smazání xorg.conf jede xserver na ovladači i915 a ne na ovladači intel. glxgears vypisuje asi 2,5 násobek FPS