Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 nejde WIRED LAN cez router  (Přečteno 4993 krát)

yossarian

• Návštěvník
Ubuntu 9.04 nejde WIRED LAN cez router
« kdy: 01 Května 2009, 13:49:15 »
Ahojte, mám asi dva dni ubuntu a chcel by som sa s tým trochu pohrať len bez netu to je pre mna takmer nemožné. V škole sa pripájam na net cez klasiku LAN kábel automatická IP adresa a tak a tam mi to fičí bez problémov. Len doma mám router Belkin, pod windowsom tiež klasika automatické ip adresy aj dns, dhcp zapnuté. No a v ubuntu ked si to chcem nastavit vo Wired LAN, zadám mac adresu routera  a automatické DHCP nejde, skúšal som manuálne zadať ip adresu, netmask, gateway, ani to nešlo, skúšal som aj cez tlačitko routes nastaviť nejaké adresy ale stále nič. Potreboval by som pomoc čo a ako nastaviť lebo som z toho jeleň. diky za odpovede

btw pc je to notebook ASUS X59SL, cez wifi sa nepripojím nemám drivre.....nastavenia som čerpal z ipconfig /all z windowsu
NB: ASUS X59SL C2D T5450@1.6ghz/ATI HD3470/3GB RAM/320 HDD
Desktop: Intel P4 2.6@3.6 ghz/AC FREEZER 7 PRO/ 1GB RAM/380 gb HDD/MB ASUS P5P800SE/nVidia GF 7600GS

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Ubuntu 9.04 nejde WIRED LAN cez router
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2009, 14:02:59 »
Nechápu co kam zadáváš MAC Belkina.
Jinak já si nastavil ručně adresy při instalaci, a teď nejdou grafickým klikátkem změnit. Respektive se změní, ale po ifconfig tam mám stále stejné i po restartu sítě. Bug? :)

Ahojte, mám asi dva dni ubuntu a chcel by som sa s tým trochu pohrať len bez netu to je pre mna takmer nemožné. V škole sa pripájam na net cez klasiku LAN kábel automatická IP adresa a tak a tam mi to fičí bez problémov. Len doma mám router Belkin, pod windowsom tiež klasika automatické ip adresy aj dns, dhcp zapnuté. No a v ubuntu ked si to chcem nastavit vo Wired LAN, zadám mac adresu routera  a automatické DHCP nejde, skúšal som manuálne zadať ip adresu, netmask, gateway, ani to nešlo, skúšal som aj cez tlačitko routes nastaviť nejaké adresy ale stále nič. Potreboval by som pomoc čo a ako nastaviť lebo som z toho jeleň. diky za odpovede

btw pc je to notebook ASUS X59SL, cez wifi sa nepripojím nemám drivre.....nastavenia som čerpal z ipconfig /all z windowsu
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

yossarian

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2009, 15:00:42 »
No jak si dám toho správcu network connections, dám wired, edit a hned v prvej záložke wired je kolonka na MAC adresu, to má byť mac adresa mojho pc alebo mac adresa routra?
Desktop: Intel P4 2.6@3.6 ghz/AC FREEZER 7 PRO/ 1GB RAM/380 gb HDD/MB ASUS P5P800SE/nVidia GF 7600GS

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2009, 16:26:15 »
Tam se nemusi psat nic.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

yossarian

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Května 2009, 17:36:09 »
No to už som zistil, babral som sa s tým cez IPv4 settings. Ako to mám nastaviť ked by mi mal router ip čku priradovať sám reps všetko aj dns ako vo windowse? Pod ubuntu mi fungovali len pripojenie LOCAL ONLY a SHARED FOR OTHER COMPUTERS, DHCP automatic a DCHP adress only mi nechce pripojiť, ked ale zadám ip čku, dns netmask ručne ma pripojí ale nemôžem isť na net ani cez 192.168.2.1 do menu routera, ani ho pingnuť.Ked som to nastavoval manuálne tak som opisal nastavenie z ipconfigu z winu:

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . : Belkin

Description . . . . . . . . . . . : SiS191 Ethernet Controller

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.7

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1

urobil som screeny http://img15.imageshack.us/my.php?image=screenshoteditingbelkin.png
http://img15.imageshack.us/img15/4240/screenshoteditingipv4ro.png

Takže otázka znie čo mám kde a ako nastaviť napísať? dik

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2009, 17:49:42 »
Hmm, tak ve skole ti to jde a doma neco nastavujes?? Zda se ti to normalni?? Ethernet funguje automaticky jako widle, bez nejakych extra konfiguraci, pokud mas pripojenej kabel z routeru. Wifi je uz krapet neco jineho, ale to se tady neresi. Nikam nic nepis, vrat vsechno do puvodni podoby a automaticky by se to melo pripojit...

yossarian

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2009, 17:54:57 »
No ved tak som to aj niekoľkokrát skúšal, vymazať tie profily, odpojiť pripojiť kábel ukázala sa ikonka že sa pripája a potom napíše offline, že nepripojilo, ked je to nastavené na automatic. Nemôže to byť tým že mám asi krížený kábel? Alebo niekde som našiel že sú problémy s tou sieťovkou čo mám ja SIS 191, voláky črep.....

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 01 Května 2009, 18:00:20 »
Pokud je to ten samej kabel co pouzivas ve skole, tak by nemel delat problem. Kazdopadne vyzkouset jinej kabel neni zrovna spatnej napad, tim bych zacal. Krizenej kabl(cross over) je pouze mezi 2 pc, na pc-router potrebujes primej(straight through)..

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 01 Května 2009, 22:35:07 »
Kříženej, nekříženej. Belkinům je to jedno. Na tom prvním screenshotu máš svou ip adresu stejnou jako výchozí bránu(gateway). To je chyba. NA tom druhým to máš ok.

yossarian

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 06 Května 2009, 17:38:24 »
No tak sposobuje to asi sieťová karta, na nejakých forach to chlapíkom tiež nefrčalo, mali tu istu sieťovku, opovedali im že možno neni tá sieťovka podporovana a v novšom ubuntu už bude (mali 7.10), tak ked neni v 9.04 kde potom. Rozhodol som sa teda aspon pokúsiť sa rozchodiť wifi kartu atheros AR5007EG, http://wiki.ubuntu.cz/Atheros%20AR5007EG podla tohoto návodu ale potrebujuem pripojenie k internetu, a mne cez LAN ide len icq (ten pidgin či čo), a google, ostatne stranky si ani neškrtnú, ešte ide ping na ubuntu.com...takže by som vás poprosil keby ste mi povedali ako by som mohol nainštalovať driver na tu wifi kartu priamo z disku, bez internetu.Stiahol som si ten zpakovaný balík s driverom len mi ešte chýba balík: build essential, nejaký som stiahol ale ubuntu ho nechce nainštalovať (čítal som že sa inštaluje taký balík x.deb klasika dvojklikom,) vypíše volakú chybu. diky za odpovede........ps píšem to sem lebo nechcem zakladať další topic

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.