Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace - problem s partitiony vytvorene pod Win XP  (Přečteno 2187 krát)

crain

• Návštěvník
instalace - problem s partitiony vytvorene pod Win XP
« kdy: 21 Září 2006, 13:28:27 »
Mam Win XP proffesional a v nej jsem si na novem disku vytvoril partitiony. Ted bych jeden z tech NTFS partitionu rad vyuzil na instalaci Ubuntu. Bohuzel pri instalaci mi to partitiony nenabidne - pouze cely disk a to bych prisel o hodne dat. Lze to udelat nejakym zpusobem abych nemusel formatovat cely disk, ale vyuzil jen jeden partition? Nejhorsi je, ze ani partition magic po Win me ty partitiony nenajde(pise to BAD). Ale ve winu mam normalne logicke disky v poho. Pres Live CD jsem i prevedl ten partition na EXT2 filesystem, ale problem stale stejny.
Vi nekdo co s tim?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2006, 13:46:06 »
Ve Windows uplne odstrante ty oddily, ktere budete chtit pouzit pro instalaci Linuxu a nechte na disku prislusne prazdne misto bez oddilu. V instalatoru pak zvolte instalaci prave na toto volne misto.

crain

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2006, 14:43:46 »
Citace: lukas.svoboda
Ve Windows uplne odstrante ty oddily, ktere budete chtit pouzit pro instalaci Linuxu a nechte na disku prislusne prazdne misto bez oddilu. V instalatoru pak zvolte instalaci prave na toto volne misto.
To me napadlo jako prvni.
Ale bude to asi neco s diskem.
Oddil jsem odstranil, ale instalator mi nabizi:

Můžete nechat instalátor automaticky vytvořit místo různými způsoby na jakémkoliv z následujících pevných disků, nebo můžete rozdělit disk ručně.
1)disk1
2)disk2
3)rucne nastavit

na disku 2 mam ten partition kam to chci nahrat. Pokud jej vyberu mam moznost jej smazat pouze cely nebo rucne upravit tabulku oblasti. Tvari se to jako by tam zadne partitiony nebyly.
Kdezto kdyz dam disk 1 tak muzu zmenit velikosti oblasti a intalovat do volne casti. Takze tady by to ocividne slo. Nechapu. Bude to asi stejny duvod proc mi to nenacetlo oblasti ani v Partition Magic. S tim asi nic neudelam co? Budu to muset cele formatovat. Nebo mate nekdo nejaky napad?

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2006, 15:01:38 »
zkuste live verzi Gparted, zda nepomůže, jinak s ní můžete vytvořit i oddíly ext3

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.