Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrzá počítač [vyřešeno]  (Přečteno 1194 krát)

cmd55

• Návštěvník
Zamrzá počítač [vyřešeno]
« kdy: 29 Dubna 2009, 21:30:02 »
Zdravím,
mám nainstalováno Ubuntu 9.04, naběhne GRUB, přihlásím se do GNOME, zobrazí se část plochy a počítač zamrzne. Nereaguje na nic, nelze použít klávesu SysRq, blikají LED na klávesnici. Při použití záchraného GNOME se občas podaří že najede,ale většinou mrzne jako standartní režim. Záchraný terminál lze spustit pokaždé. Jak zjistím, při čem se zasekl  ? Předem děkuji za info
« Poslední změna: 11 Května 2009, 20:16:23 od kiklhorn »

cmd55

• Návštěvník
Re: Zamrzá počítač
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2009, 20:33:35 »
Tak jinak.... něco se dá vyčíst z logů. Jak na to, když můžu pracovat jen v terminálu a na co se tam zaměřit.. ???

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2009, 21:33:48 »
blikající ledky jsou kernel panic, s distribučním jádrem jsem to viděl pouze pokud byl vážný problém s hardwarem. První na co bych se zaměřil je otestování paměti a disku.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2009, 12:09:25 »
nepripájate sa náhodou na sieť "eduroam" pomocou gnomáckeho network appletu ? pretože toto isté sa stávalo mne, a to v momente pripojenia na eduroam po štarte systému, potom to jaksi odznelo, (mal som Ubuntu 8.10)
last.fm/user/kingzozo

cmd55

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Května 2009, 20:08:05 »
Testovat disk i paměti jsem zkoušel jako první, připojení mám jiné... ale tak nějak se to vyřešilo samo a nevím, kde chyba byla. Potřeboval jsem na týden odjet a protože manželka si v terminálu moc neužije, zkusil jsem nainstalovat předchozí verzi jako druhý operační systém s tím, že se k odlaďování 9.04 vrátím později. No a tak nainstaluji a omylem spustím zase 9.04 a už to jde bez problémů.  ??? kde to vězelo vážně nevím. Jinak děkuji za typy.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.