Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rhythmbox - problemy s ID3Tagy  (Přečteno 5606 krát)

Ondrej Lacina

• Návštěvník
Rhythmbox - problemy s ID3Tagy
« kdy: 18 Dubna 2007, 17:43:16 »
Zdravim,
docela se mi libi Rhythmbox, umi vse co od podobneho prehravace pozaduji, nicmene zahadnym zpusobem generuje knihovnu. Kuprikladu nacte autora u jedne pisne jako "Pepa Novak" a u druheho alba "Novak Josef" a dalsi "Josef Novak". A stejne problemy se vyskytuji u vsech polozek. Nicmene podle EasyTag je u vsech pisni stejny nazev a i ostatni podobne prehravace (Amarok, Exaile, Listen) uvadeji spravny nazev. A zkusil jsem i Rhythmbox 0.9.8 z Feisty Fawn a problem je stejny. Nevite jak budto upravit IDtagy, aby tam ty chybne informace nebyli (ale nevim jak v tech skladbach mohou byt zapsane) nebo mi doporucte prehravac, ktery automaticky odmazava prehrane pisnicky z fronty a umoznuje vyhledavani v podobnych trech sloupcich jako Rhythmbox (tedy Gendre, Artist, Album)? Nejbliz je asi Listen, ale ten ma dvojnasobne naroky na system a musi se doinstalovat. Na rhythmboxu se mi libilo ze je primo v ubuntu. Dik za rady a Vase zkusenosti.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 18 Dubna 2007, 23:39:43 »
ja používam listen, ale váš problém je zaujímavý. nerozumiem, ako môže prehrávač, keď podľa id3tagu je interpretom "jozef novák" to zobraziť v troch verziách (a to teda ten pepa je už absurd). zmazanie konfiguračných súborov v home nepomôže?
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Ondrej Lacina

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2007, 08:21:06 »
Citace: dumi
ja používam listen, ale váš problém je zaujímavý. nerozumiem, ako môže prehrávač, keď podľa id3tagu je interpretom "jozef novák" to zobraziť v troch verziách (a to teda ten pepa je už absurd). zmazanie konfiguračných súborov v home nepomôže?
Nene, to neni v konfiguracnich souborech. Napadlo me prepisovat databazi skladeb, precejen je v xml. Ale problem zrejme neni ojedinely. Totiz Rhythmbox pouziva ID3v2.4 ale EasyTag a dalsi prehravace umeji jen verzi 2.3. No a v tech skladbach je asi verze 2.4 a tu v linuxu jen tak necim neprepisu.

Neco o tom pisou na
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=1184248&postcount=16

Ondrej Lacina

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2007, 18:20:16 »
Tak jsem cely problem vyresil. Krome toho, ze existuji ruzne verze ID3 tagu, tak existuje i APE tag (mozna stejny s FLAC formatem). Pozna se to podle toho, ze pokud si prohlizite MP3 soubor (napriklad v gnome-commanderu klavesou F3), tak ID3 tag je na zacatku a APE tag na konci souboru. A v mem pripade byl jinak vyplneny APE tag na konci a rhythmbox zrejme bere tenhle APE tag jako primarni. Takze pokud se nekomu deje to same, nastavte v EasyTag v zalozce "Nastavení ID3 tagu" v okynku "Pravidla pro ID3 tagy" vsechny moznosti, i zapis FLAC tagu ve FLAC souborech. Nasledne vsechny tagy preulozte, kazdy radek zvlast. Me to pomohlo.

Satannas

• Aktivní člen
  • *
Re: Rhythmbox - problemy s ID3Tagy
« Odpověď #4 kdy: 14 Prosince 2007, 07:40:48 »
Caute, mam nainstalovany Ubuntu asi 14dni a zjistil sem, ze ty Tagy mi taky blbnou. naráz mi naskocily kapely jako AC/DC, Ac Dc, AC-DC. Neslo to vyresit ani pres Easytag jaks te tu popisovali. Nakonec sem ty mp3 vyeditoval v nejakem Hexeditoru a prepsal rucne. Kazdopadne diky za to, kde ten APE mam hledat (to ze je na konci). Snad by mne to ani nenapadlo :-).

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 14 Prosince 2007, 12:02:34 »
Nevím jestli jsem tomu všemu dobře porozuměl, já tyto problémy vyřeším tak, že si vyberu album např AC/DC najedu na jednotlivé skladby a umělce (album) označím pravým tlačíkem myši a dám vlastnosti a přepíšu např. na AC-DC a tím se mi sjednotí AC/DC s AC-DC.

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 14 Prosince 2007, 22:50:23 »
To jsem taky zkoušel. Přepsal sem to přes ty vlastnosti, pak vypnul rhythmbox a zase zapnul. Asi po pul sekunde :-) to AC-DC přeskočilo zase nazpátek na ten původní nápis. A vlastně když sem to vyeditoval v hexu, tak sem tam mel ruznych tagu a nakonci byl prave ten APE TAG neprepsany. Jinak pres ty vlastnosti sem to v pohodě prepsal u ceskych kapel (hacky, carky) a fungovalo to.

otilrak

• Návštěvník
Rhythmbox a ID3Tagy
« Odpověď #7 kdy: 30 Května 2009, 10:39:25 »
Já také jenom přepsal a i po restartu pořád přepsané. :-) Umí tedy nové verze Rhythmbox přepisovat u mp3 id3tagy?

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 30 Května 2009, 15:10:53 »
U některých mp3 bývají APE tagy nebo jak se to jmenuje. Zkousel sem to přepsat v EasyTagu, ale pořád to bralo ten APe. Tak sem si nainstaloval nějaký editor hexů a z těch mp3 sem to ručně smazal.

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 31 Května 2009, 10:43:39 »
taky mám problém s ID tagama, když kopíruju alba do mobilu(motorola razr 3xx) tak se mi tam třeba neobjeví název kapely, nebo je jinej nazev kapely(ac/dc misto ac-dc)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.