Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klíčenka  (Přečteno 3224 krát)

DAVE93

• Návštěvník
Klíčenka
« kdy: 28 Května 2009, 18:19:09 »
Ahoj všichni Linuxáci!
Potřebuju pomoc s nastavením NT MSI er710x.Asi před měsícem jsem jsi nainstaloval Ubuntu 9.04 a při instalaci tak jak se to dělá jsem jsi zadal uživatele a heslo.Ale teď potřebuji poradit s tímto.Nechci při zapnutí pc přihlašovací okno.To už jsem vyřešil nastavením automaticky ale teď je to hlavní co potřebuji.
Automaticky se mi to spustí ale pak se mi objeví okno s klíčenkou a musím ZADAT HESLO abych vše spustil.Tak potřebuji poradit jak nastavit pc abych nemusel v tomto okně (klíčenka) ZADÁVAT HESLO a automaticky se vše rozjelo bez tohoto.
Děkuji všem za rady jak na to.
« Poslední změna: 04 Září 2010, 20:36:31 od Anna Taliánová »
MSI Er710x UBUNTU 9.04

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: Hledám někoho kdo mi opravdu poradí(a dobře)Klíčenka
« Odpověď #1 kdy: 29 Května 2009, 02:27:54 »
To se ti nepodaří odstranit. Je to ochrana hesel co máš v systému. Pokud máš přihlašovací obrazovku, tak se to neptá na klíčenku a naopak. Myslím že jedno heslo na startu tě nijak neomezuje.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

CistiC

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Května 2009, 11:18:07 »
Taky jsem resil tento problem a lze to. Nemam ted Ubuntu pri sobe, takze presny postup napisu pozdeji, ale staci nastavit implicitni klicence prazdne heslo. Potom se muzes automaticky prihlasovat a pri pripojeni wifi nebude prudit implicitni klicenka.

Aplikace / Prislusenstvi / Hesla a sifrovaci klice. Tam uz bude ulozena klicenka, takze ji staci zmenit heslo na prazdne.

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29 Května 2009, 12:01:10 »
Taky jsem resil tento problem a lze to. Nemam ted Ubuntu pri sobe, takze presny postup napisu pozdeji, ale staci nastavit implicitni klicence prazdne heslo. Potom se muzes automaticky prihlasovat a pri pripojeni wifi nebude prudit implicitni klicenka.

Aplikace / Prislusenstvi / Hesla a sifrovaci klice. Tam uz bude ulozena klicenka, takze ji staci zmenit heslo na prazdne.

Hmmm, dobré řešení, asi takové jako: Otravuje mě zamykat dům, co mám dělat? Tak jsem ho přestal zamykat a do dveří jsem vrazil klínek, abych je nemusel ani otevírat (automatické přihlášení). Aha, ale teď ještě musím odemykat byt (aspoň heslo do klíčenky)... Odmontoval jsem tedy kování s koulí, dal tam kliku a přestal zamykat, teď už nehrozí, že ztratím klíče a celkově už se nemusím otravovat s odemykáním (nemusím zadávat hesla). Má to jeden zádrhel v bytě nesmím mít vůbec nic, protože by mi cokoli mohl kdokoli ukrást... Jo a občas mi tam přibude nějaký bordel, když přespí bezdomovec... Pokud ale v počítači nemáte opravdu nic, o co byste mohl přijít (je Vám jedno, že máte prázný byt) a nevadí, že Vám tam může občas přespat bezdomovec (někdo nepovolaný se Vám může hrabat v systému), pak je to dobrý postup. Otázka zní k čemu ale vlastně máte ten byt...
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

CistiC

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Května 2009, 13:18:51 »
Nejak jsem asi nepodchytil, jak souvisi implicitni klicenka s bezpecnosti systemu?.
Myslel jsem, ze klicenka do sebe ulozi hesla, ktera zadam a ja pak pouze jednou odemknu klicenku a nemusim ta hesla vsechna zadavat.
To znamena, ze jsem si ulozil heslo do wifi a ted pokazde, kdyz nastartuju notebook, klicenka prudi s odemcenim. Pro me je to to same, jako kdybych nezaskrtnul ulozit heslo do wifi.

Kdyz vyradim klicenku a chci, aby mi nikdo nelezl treba do icq, tak proste nedam ulozit heslo do icq a budu ho muset pokazde zadavat. Vstup do "bytu" mi tedy v tomto pripade prijde ponekud irelevantni. Polemizovat se da nad vstupem "do baraku". Na firemnim notebooku heslo mam, na soukromem nikoliv. Nemam tam zadna citliva data, notebook v 99% lezi doma a pokud mi ho zlodej, ktery se k nam vloupa ukradne, nepomuze mi ani tisic hesel.

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 29 Května 2009, 13:29:57 »
Nejak jsem asi nepodchytil, jak souvisi implicitni klicenka s bezpecnosti systemu?.
Myslel jsem, ze klicenka do sebe ulozi hesla, ktera zadam a ja pak pouze jednou odemknu klicenku a nemusim ta hesla vsechna zadavat.
Souvisi presne tak, jak pisete. Dvere od bytu nenechate otevrene, jako vchodove, ale pouze odemcene. Tj. vse, co ma zadana a ulozena hesla bude volne pristupne. Ale jak pisu, bezpecnostni kriteria si musi kazdy zvolit sam a je to jen a jen na nem. Na pocitaci, ktery mam v dilne a je jen a pouze na pokusy se rizenim CNC frezky + pristup na internet, abych nemusel googlovat nektere veci na "stolnim" pocitaci se take naprosto zadne zabezpeceni jakymikoli hesly nekona, protoze tam proste neni o co prijit.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

oyankee

• Host
« Odpověď #6 kdy: 29 Května 2009, 13:35:51 »
Citace
jak souvisi implicitni klicenka s bezpecnosti systemu?

Administrátorské heslo musíš stejně zadávat, pokud spouštíš cokoliv systémového. Klíčenka je jen pro usnadnění práce v aplikacích v gnome (gnome-keyring, gnome-keyring-daemon), jak říkáš.

CistiC

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Května 2009, 13:40:38 »
Fajn, docela jsem se vydesil, ze jsem si otevrel nejaka zadni vratka do systemu.

oyankee

• Host
« Odpověď #8 kdy: 29 Května 2009, 15:53:23 »
V tvém případě bych si ale do ní neukládal podstatná hesla :-) (napadá mě např. heslo pro připojení k disku v active directory=tvé už. heslo v doméně, kdy si ho nautilus může uložit do klíčenky), když nepoužíváš login.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.