Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nový styl upozorňování a předvoleb upozorňování  (Přečteno 1374 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Nový styl upozorňování a předvoleb upozorňování
« kdy: 04 Června 2009, 01:24:17 »
Zdravím...
dnes jsem si všiml, že mi v Ubuntu zmizela ta bublina, která ukazuje třeba, že se někdo přihlásil na ICQ atd. Nevíte jak ji mohu zase aktivovat?
Ještě jsem se chtěl zeptat jak udělám 3D výběr programů? Co k tomu potřebuju?

Díky

afixx

• Návštěvník
  • Still learnin'
Re: Nový styl upozorňování a předvoleb upozorňování
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2009, 09:34:45 »
Zdarec,

ta bublina se dá aktivovat jako plugin a jmenuje se Libnotify Popups (prave myšítko na ikonu Pidgina > Zásuvné moduly) > pro icq. Tam si můžeš nastavit co chceš. A 3D ti bude muset říct někdo jiný.
Lenny KDE 3.5.10

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2009, 09:39:27 »
3D výběr programů....myslíš switcher? podobné Alt+Tab? pokud ano tak si nainstaluj compizconfig-settings-manager a následně v Systém - Volby - Manažer nastavení Compiz najdeš kategorii Správa Oken a zapneš Shift Switcher
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2009, 14:04:47 »
Tak jsem zjistil, že se to jmenuje NotifyOSD. Libnotify v Pidginovi vůbec není. A vůbec se mi nezobrazují ty bubliny. Neví někdo jak je nastavit?

afixx

• Návštěvník
  • Still learnin'
« Odpověď #4 kdy: 04 Června 2009, 16:06:37 »
Libnotify v Holuboj musí být. možná ti pomůže

Kód: [Vybrat]
https://wiki.ubuntu.com/NotifyOSD
ještě se koukni do Synapticu, jestli NotifyOSD máš nainstalované (to ale asi jo, když předtím fachaly)
Lenny KDE 3.5.10

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 04 Června 2009, 20:39:04 »
Libnotify v Pidginovi nejsou. Nebo aspoň nic toho názvu. NotifyOSD mám nainstalováno, ale prostě to v systému nejede. V odkazu je spousta specifikace, ale nikde není řešení. Je teoreticky možné, že jsem o funkci těch bublin přišel, když jsem nainstaloval Pidgin 2.5.6 z getdeb. Musel jsem přenastavovat celý horní panel. 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.