Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém se stahováním většího množství aktualizací 9.04 [vyřešeno]  (Přečteno 1458 krát)

CzechAdam

• Návštěvník
Chtěl bych poprosit o radu. Mám nově nainstalované Ubuntu 9.04 na nově sestaveném počítači. Při stahování aktualizací přes Správce aktualizací se mi pravidelně asi po 5-10 přenesených MB zasekne na minutu až dvě stahování, objeví se hláška: Rychlost stahování: neznámá, po uplynutí zhruba dvou minut stahování aktualizací pokračuje a zase se přenese dalších 5-10MB.

S tímto chováním jsem se setkal i u své předchozí instalace 8.04 na starém počítači, takže na hardware to svádět nemůžu. Hledal jsem na internetu na fórech řešení, ale marně.

Podobné chování je u stahování velkých souborů ve Firefoxu.

Jsem připojený na internet přes kabelovku (UPC), ale to asi nebude ten pravý důvod, proč se stahování chová tak divně.

Nemáte někdo nápad, nesetkal se někdo s tímto problémem?

« Poslední změna: 16 Června 2009, 11:48:25 od kiklhorn »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Problém se stahováním většího množství aktualizací 9.04
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2009, 14:25:19 »
V Systém → Volby → Zdroje softwaru si zkuste zvolit jiný server pro stahování.

CzechAdam

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2009, 21:24:18 »
Děkuji za radu.

Zkusil jsem to, ale stejně to neřeší můj problém. Kdyby byl problém jenom v aktualizacích, tak by změna zdroje software mohla pomoci. Naneštěstí se podobně chová stahování dat přes Firefox. Po určitém objemu dat se stahování zasekne, a pokračuje až za nějakou dobu.

Na mém starém počítači jsem to přičítal nějaké chybě v hardware, ale opravdu jsem neočekával, že se situace bude opakovat na novém počítači. Také se divím, že s tím nemá problém někdo jiný(to spíše naznačuje chybu na mé straně, ale nevím jakou, protože divně se stahování aktualizací/stahování dat z Firefox chová ihned po čerstvé instalaci).

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 13 Června 2009, 23:43:16 »
Nemas moznost vyskusat to na dalsom pc najlepsie s inym OS? Ak to robi na dvoch roznych zostavach tak by som nevylucoval problem s pripojenim.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

CzechAdam

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Června 2009, 22:05:04 »

Včera jsem migroval data z notebooku (s OS Win XP) pomocí gFTP (spojené pouze přes switch - statické IP adresy) a vše bylo OK, dneska jsem provedl test s nahráním souboru (pouze 18 MB) na webhostingový ftp server, a upload se zasekl po 6MB.

Před chvílí jsem provedl test s jiným OS - bez problému jsem stáhl iso ubuntu 9.04 z notebooku s Windows XP, rozdíl v OS tedy je.

CzechAdam

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Června 2009, 11:30:10 »
Problém je vyřešený:

vše spočívá v tomto bugu:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/89160

stačilo realizovat změnu podle pokynů:

Please try

=================
vi /etc/sysctl.conf

add the following two lines

net.ipv4.tcp_wmem = 4096 16384 131072
net.ipv4.tcp_rmem = 4096 87380 174760

save and reset sysctl

sysctl -p

Změnu konfigurace moc nechápu, a taky nechápu, proč tato chyba není zapracovaná v nových releasech Ubuntu. Ale trn z paty je venku:)))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.