ne, ne - jedna se mi o disk /media/aredraj na ten to potrebuju dostat. Nicmeně je zvlaštní, že pokud se to pokusím rozbalit na /media/disk což je 4GB SDHC karta tak mi vypíše následující:
tar: Moneydance/jre/bin/ControlPanel: Symbolický odkaz na ``./jcontrol'' nelze vytvořit: Operation not permitted
tar: Moneydance/jre/lib/i386/client/libjsig.so: Symbolický odkaz na ``../libjsig.so'' nelze vytvořit: Operation not permitted
tar: Za běhu programu nastala chyba
je toho sice míň, ale pořád problém. A další zvláštností, což nechápu je, že ve výpisu vůbec není první část disku, kde je systém souborů a na kterou jedinou část to jde rozbalit, ale tam zase to nechci (to je část pouze pro systém, nikoli pro programy) Já už jsem z toho hotovej, zase čtu o právech na wiki.ubuntu a tam píšou, že umask=000 zajistí všechno všem. Jo a další zajímavost, že nemůžu smazat adresář aredraj kam mountuju disk (chtěl jsem zkusit vytvořit jiný a namontovat ho jinam, ale nemůžu smazat ani ten původní, i když disk je odpojen a já jsem přihlášen jako root) Co si o tom myslíš?