Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Multimédia a nefunkční internet  (Přečteno 2376 krát)

havrican

• Návštěvník
Multimédia a nefunkční internet
« kdy: 18 Ledna 2007, 18:22:42 »
dnes sem si nainsatloval ubuntu 6.06, vsechno probehlo jak se zda dobre, system pekne bezi, ALE nejde mi zprovoznit pripojeni k internetu- jsem pripojen pres sitovou kartu a wifi, kdyz dam nastaveni pripojeni, tak to tam pise neco o proxy, a pak me nejde prehravani hudby z mp3disku, nechce to prehravat mp3 ani wma, internet a hudba je prozatim to jedine co potrebuji zprovoznit, predem diky za radu, a prosim o uplne polopaticke vysvetleni

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2007, 18:35:37 »
Musíte dodat přesný názvy HW.
Pro multimedia se musí nainstalovat kodeky. Vše potřebné najdete v odkazech v mé patičce.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

havrican

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2007, 18:38:47 »
ta sitova karta je ovislink do te je pripojen modem (acesspoint, air ca8) a z toho pak vede antena

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 18 Ledna 2007, 18:56:46 »
Citace: havrican
dnes sem si nainsatloval ubuntu 6.06, vsechno probehlo jak se zda dobre, system pekne bezi, ALE nejde mi zprovoznit pripojeni k internetu- jsem pripojen pres sitovou kartu a wifi, kdyz dam nastaveni pripojeni, tak to tam pise neco o proxy, a pak me nejde prehravani hudby z mp3disku, nechce to prehravat mp3 ani wma, internet a hudba je prozatim to jedine co potrebuji zprovoznit, predem diky za radu, a prosim o uplne polopaticke vysvetleni
Nicméně se pro příště nauč alespoň lépe ptát. Vše ostatní pro začátek najdeš u Milhause v patičce viz jak se ptát apod ...
Aj dont spíík ííngliš :)

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 18 Ledna 2007, 19:26:21 »
2 havrican

... pokud to zvládneš ve Win, tak to jednoduše a podobně hledej tady: (v liště) Systém\Správa\Sítě
... předpokládám, že síťovka vede (RJ45) do wifi AP, který slouží jako klient...., takže zkonfiguruj ....drátové připojení (DNS, atd jako ve woknech a také \vlastnosti (DHCP nebo statická IP + brána)
... pro otestování (např. ping) hledej tady: Systém\Správa\Nýstroje pro síť (vyber si správný adaptér)

... nic složitého, pokud jsi advanced woken-user, tak to podle tohoto zvládneš....
... jinak bývá zvykem nejprve hledat (forum, wiki, google..) a pak se teprve ptát  :-)

Co se týká těch MP3 a WMA, zkus to tady použít jako klíčová slova pro vyhledávání, řešení jistě najdeš... je tady (na foru) i tebou požadovaná "kuchařka polopatě"... stačí HLEDAT, HLEDAT a HLEDAT!!!

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 18 Ledna 2007, 20:40:27 »
Dovolil jsem si pozměniti název na méně nenormální. Děkuji za pochopení.

Pavelp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 19 Ledna 2007, 07:08:45 »
Jestli sem jeste nekdo posle takhle nazvany dotaz, budiz adminem zastrelen na miste bez vyzvy.

havrican

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 20 Ledna 2007, 10:22:56 »
nazdar lidi, tak diky moc, ja na top hledani moc nejsem, ale uz to frci- matlo me to ze to chctelo moje heslo, ale ted uz v pohode, uz sem nainstaloval i mplayer, jeste se pokousim rozchodit icq a skype

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 20 Ledna 2007, 13:40:36 »
Citace: Jony
MA, zkus to tady použít jako klíčová slova pro vyhledávání, řešení jistě najdeš... je tady (na foru) i tebou požadovaná "kuchařka polopatě"... stačí HLEDAT, HLEDAT a HLEDAT!!!
Kde si nasel ja sprovoznit AirCa v rezimu klient pod Ubuntu?
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.