---------------------vyřešeno------------------------
Omlouvám se jestli to sem napatří ale sme zoufalej už

, dyžtak holt lock...
Půjdu rovnou k věci:
Mám NB HP Compaq, mám na něm asi týden 2 OS - Linux Ubuntu a Windows Vista. Můj grub vypadal nějak takto(sestupně): LInux 13,Linux 13 (generic),Linux 11, Linux 11 (generic),Windows Vista (loader), Windows Vista (loader). - předpokládám že "druhá" vista bude záchrana...
Každopádně, přijdu domů, spustím počítač, automaticky naběhne s výchozím OS (Windows Vista) bez známky problému. Nedělal jsme na něm nic divného, prošel obvyklé stránky (žádný vir...), stáhl poštu a byl chvilku na ICQ. Po té jsme počítač úplně normálně vypnul.
Asi o 30 minut déle jsem ho chtěl zapnout znova ale pod Linuxem.Když jsem byl v GRUBu, omylem jsem ale odklikl "druhou" vistu (Windows Vista (loader)) a naběhl mi HP Backup and Recover Manager. Zkoušel jsme počítač restartovat, ale GRUB se mi od té doby neobjevil, chtěl jsme skusit přes ten HP recovery obnovit systém ale nemám žádný Bod obnovení (i když jsem ho vytvářel). V zoufalosti jsme se snažil GRUB nastavit přes Live CD linuxu, ale nepovedlo se mi to - nevím jak. Ale systém z CD mi naběhl v poho takže v HW to nebude.
Jsem si téměř jist že virem ani chybou systému to není, jen potřebuju BIOS donutit aby mi nabídl GRUB, a nenačítal furt HP recover - Vista!!!
Byl bych vděčný za jakoukoliv pomoc.
Děkuji