Zdravím všechny,

jsem nováček ve světě Linuxu, před měsícem jsem si koupila nový laptop Acer Aspire 6530G a jelikož jsem už déle uvažovala o přechodu na Linux, rozhodla jsem se vyhodit předinstalovanou Vistu (brr!) a nahodit jako dual-boot XP (kvůli hrám a některým aplikacím) a Ubuntu 9.04 (64 bit).
Mám ale problém se zvukem, což je zřejmě dost běžné...

Zkoušela jsem různé návody (na ubuntuforums.com a jinde), ale nic nefungovalo. Takže v čem je problém:
- laptop je Acer Aspire 6530G s procesorem AMD Turion X2 64bit
- zvuková karta je ATI Realtek ALC888
- laptop je navíc vybavený subwooferem pro lepší zvuk (a ve Windows to opravdu šlape hezky)
- v Ubuntu byl spočátku zvuk hrozně slabý, ale to jsem vyřešila otevřením alsamixeru v Terminalu a všechno dala na 100% (ale pořád to neřve tak, jako by to řvalo ve Windows...)
- na jednu radu jsem nainstalovala Pulse Audio, ale rozdíl nebyl žádný, tak jsem ho odinstalovala.
- systém vůbec NEREAGUJE na zapojení sluchátek! Zvuk pořád jde z laptopových reproduktorů
- problém s mikrofonem - např. u test callu v Skype svůj hlas vůbec neslyším.
Už se s tímto peru od začátku, byla bych moc vděčná, kdyby mi někdo pomohl.

Ještě jednou upozorňuji, že ačkoliv nejsem úplný počítačový idiot, s Ubuntu (a Linuxem vůbec) nemám téměř žádné zkušenosti, takže věci jako příkazy v Terminálu mi budete muset napsat hezky polopatě...