Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výpadok WiFi a problém s rekonekciou  (Přečteno 1652 krát)

FredFlinstone

• Aktivní člen
  • *
Výpadok WiFi a problém s rekonekciou
« kdy: 06 Ledna 2011, 22:25:30 »
Nazdar priatelia,
mám zinštalovaný Ubuntu 10.10 a občas sa mi stane, že z nejakého (mne neznámeho) dôvodu spadne konekcia WiFi (notebook na kolenách na domáci router). Potom sa Ubuntu chce znova prikonektovať (v lište sa krúti ten indikátor pripojenia Wifi) ale nepodarí sa mu to. Ak aj vyberiem z kontextového menu "Connect" (prípadne najprv "Disconnect", lebo v menu to vypadá, že je pripojený a menu-položka "Disconnect" je aktívna, a potom opäť "Connect") nič sa nezmení. Krúžok sa krúti, krúti ale WiFi pripojenie sa neobnoví. A pritom signál je OK (takmer 100%, router je odo mňa cca 5 metrov).
Pomôže reštart kompu. Máte s tým nejakú skúsenosť? Mám niekde niečo blbo nastavené? Alebo na niečo sa zamerať a prekontrolovať?

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Výpadok WiFi a problém s rekonekciou
« Odpověď #1 kdy: 07 Ledna 2011, 00:05:08 »
No dosť by pomohlo kebyže sa dozvieme viac o tom NB...Terminál
Kód: [Vybrat]
lspci | grep Eth a výpis samozrejme sem.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

pistacik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2011, 20:41:00 »
Mam podobnej problem na sluzebnim ntb DELL Latitude E6500. Spojeni Wifi se rozpadne a nejde jej nahodit. Misto restartu ale delam to, ze odskrtnu Enable Wifi (prava mys na ikone Network Manageru) a pak jej zase zaskrtnu. Po reaktivaci wifi uz connect na domaci Wifinu funguje :)
Dell Latitude E6500, dualboot Win7/UBU10.10

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 07 Ledna 2011, 23:43:25 »
Mam podobnej problem na sluzebnim ntb DELL Latitude E6500. Spojeni Wifi se rozpadne a nejde jej nahodit. Misto restartu ale delam to, ze odskrtnu Enable Wifi (prava mys na ikone Network Manageru) a pak jej zase zaskrtnu. Po reaktivaci wifi uz connect na domaci Wifinu funguje :)
Ten výpis by bol asi lepší ;D.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

pistacik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Ledna 2011, 08:27:37 »
Citace
Ten výpis by bol asi lepší  ;D.
Ale to samozrejme jo, akurat ... no nic neresi:

lspci | grep Eth
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82567LM Gigabit Network Connection (rev 03)
Anebo jeste dalsi:
lspci | grep Wireless
0c:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4322 802.11a/b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)

Ver mi, skoumal jsem to a hledal. Bohuzel jsem nic nenasel a nepomohl ani vlastnorucne prekladanej radic pro Broadcom.   ???

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 08 Ledna 2011, 12:49:27 »
Citace
Ten výpis by bol asi lepší  ;D.
Ale to samozrejme jo, akurat ... no nic neresi:

lspci | grep Eth
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82567LM Gigabit Network Connection (rev 03)
Anebo jeste dalsi:
lspci | grep Wireless
0c:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4322 802.11a/b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)

Ver mi, skoumal jsem to a hledal. Bohuzel jsem nic nenasel a nepomohl ani vlastnorucne prekladanej radic pro Broadcom.   ???
Prepáč mne to hádže ETH aj pred wireless a bol som lenivý písať wireless ::)...našiel som zázračný link http://polach.cc/broadcom-wifi-adapter-wpa-access-fix-on-ubuntu-ii

pistacik

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Ledna 2011, 19:50:05 »
Hezkej prispevek, ale moje karta spada do tech, ktere jsou supportovane a stejne to nefunguje  :'(

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 08 Ledna 2011, 21:49:48 »
Hezkej prispevek, ale moje karta spada do tech, ktere jsou supportovane a stejne to nefunguje  :'(
Tak to môže byť iba bug.A skúšal si ten návod?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.