Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s čistou instalací Ubuntu 9.04  (Přečteno 2647 krát)

paul3

• Návštěvník
Problém s čistou instalací Ubuntu 9.04
« kdy: 27 Dubna 2009, 16:37:38 »
Ahoj, mám následující problém s čistou instalací Ubuntu 9.04:

Vložím instalačku, vyberu jazyk, zvolím instalaci a při nabíhání toho "teploměru" mi vždy vytuhne počítač. Zkoušel jsem pod F6 ty parametry acpi=off, noapic, nolapic a pod F4 záchranný grafický mód a nic. Nenaběhne ani jako LiveCD.

Zkoušel jsem i Alternate CD, taky nic. Hlásí mi to nějakou chybu tuším s cdčkem nebo mechanikou, nevím teď přesně, nejsem u daného počítače.

A tady je jediná podezřelá věc. Mechanika mi normálně funguje v pořádku, ale při otestování cdčka na chyby mi to hlásí třeba 12 poškozených souborů. Přitom jsem zkoušel dvě různá cdčka vypálená na různých mechanikách, a na jiných počítačích mi to hlásí, že jsou v pořádku.

Moc se mi nechce věřit, že problém je ve vadné mechanice... Protože normálně s ní pracuju a žádný jiný problém jsem nezaznamenal. Momentálně je tam nainstalované Ubuntu 8.10 a tam mi instalační cdčko normálně najede. Doteď jsem vždy nainstaloval všechny verze verze Ubuntu bez problémů. Je tam snad jen jiná grafika. Jinak je to stále stejný hw.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Problém s čistou instalací Ubuntu 9.04
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2009, 19:40:13 »
Zkus jako parametr jádra přidat

nosplash

a ujistit se, že tam není parametr quiet. Během bootu to bude vypisovat, co se právě děje, a uvidíš, na čem to sletí. Na čem to skončí?

Hardwarové rozdíly mezi mechanikami skutečně bývají. Co přečte jedna, nepřečte druhá. Mezi CD jsou samozřejmě taky.  Nedovedu si popsaný problém vysvětlit jinak, než že je blbé CD.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2009, 19:46:11 »
Tento problém znám z vlastní zkušenosti. Najednou mi vyšší verze Ubuntu již nešla spustit ani LiveCD. No a problém byl v tom, že na kšandě IDE řadiče u poněkud startšího HW byl disk Quantum Fireball 20GB. Disk byl naprosto right, ale jeho firmware již nedokázal správně zodpovědět otázky novějšího jádra. Disk jsem dal pryč, do externí krabice FW, a místo něj jsem tam strčil staré dobré WéDéčko. A je po problému. A ten Fireball krásně funguje jako externí FW disk.
Netvrdím, že je to tvůj případ, ale vyzkoušel bych vše co se HW týče. Můžeš tam mít něco podobného.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

paul3

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2009, 11:17:51 »
Zkus jako parametr jádra přidat

nosplash

a ujistit se, že tam není parametr quiet. Během bootu to bude vypisovat, co se právě děje, a uvidíš, na čem to sletí. Na čem to skončí?

Hardwarové rozdíly mezi mechanikami skutečně bývají. Co přečte jedna, nepřečte druhá. Mezi CD jsou samozřejmě taky.  Nedovedu si popsaný problém vysvětlit jinak, než že je blbé CD.
Ahoj, takže vypíše to cca následující:

Sense Key: Hardware Error [current]
Add. Sense: Logical unit communication CRC error (Ultra-DMA/32)
end_request: I/O error, dev sr0, sector "číslo"
SQUASHFS error: Unable to read page (nebo fragment cache) block "číslo" - několikrát
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
Dumping ftrace buffer:
(ftrace buffer empty)

a tady to zatuhne...

Tento problém znám z vlastní zkušenosti. Najednou mi vyšší verze Ubuntu již nešla spustit ani LiveCD. No a problém byl v tom, že na kšandě IDE řadiče u poněkud startšího HW byl disk Quantum Fireball 20GB. Disk byl naprosto right, ale jeho firmware již nedokázal správně zodpovědět otázky novějšího jádra. Disk jsem dal pryč, do externí krabice FW, a místo něj jsem tam strčil staré dobré WéDéčko. A je po problému. A ten Fireball krásně funguje jako externí FW disk.
Netvrdím, že je to tvůj případ, ale vyzkoušel bych vše co se HW týče. Můžeš tam mít něco podobného.
Ahoj, tak jsem jen tak na rychlo zkusil v BIOSu vypnout všechny disky a nepomohlo to. Až najdu více času, tak zkusím jinou mechaniku nebo ty disky fyzicky odpojit apod.
« Poslední změna: 01 Května 2009, 11:24:44 od paul3 »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

paul3

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 03 Července 2009, 13:14:50 »
Ahoj, tak jsem se konečně dostal k řešení. Bylo to vadnou mechanikou. Díky za pomoc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.