Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lazarus | cross kompilátor pro win32  (Přečteno 1674 krát)

dog.big

• Aktivní člen
  • *
  • inactive :/
Lazarus | cross kompilátor pro win32
« kdy: 10 Července 2009, 13:12:30 »
Mám takový problém.
Potřebuji kompilovat win32 binárky v Lazarusu, zkoušel jsem tenhle návod http://wiki.lazarus.freepascal.org/Cross_compiling_for_Win32_under_Linux, ale bez úspěchu (chybný proces make (nesmyslné chyby) nebo nekompatibilita s Lazarusem vs FPS source vs binutils) :(
Nemáte někdo prosím nějakaký funkční návod? Krom Těhlech univerzálních wiki? Klidně přejdu na jiný cross kompilátor.
Předem děkuji.
Momentálně Linux INACTIVE.. problém s IGP
My powerful PC :D: Laptop Toshiba L40-14D, CPU: Intel Celeron 1,73Ghz, Chipset: Intel GL960, RAM: 3GB dual ch., VGA: Intel x3100, HDD: 120GB Toshiba, Snd: Realtek HD

dog.big

• Aktivní člen
  • *
  • inactive :/
Re: Lazarus | cross kompilátor pro win32
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2009, 22:03:11 »
Tak sem zkompiloval a nainstaloval crosscompiler (stejná verze jako zbytek FPC - 2.2.2).. dokonce si ho i Lazarus našel - trvalo mi to 2,5 hodiny (včetně system.ppu apod)..
ale :( :(

Kód: [Vybrat]
Target OS: Win32 for i386
Compiling /tmp/project1.lpr
Fatal: Can't find unit Interfaces used by Project1

nemůže to dohledat některé soubory a už si nevím rady (kompilace pro linux platformu jde, toto ne)

Docela mne to mrzí, zkoušel jsem též rozběhat Lazarus pod Wine (abych mohl kompilovat win32 binárky.. ale bohužel..)

Předem děkuji za rady
Momentálně Linux INACTIVE.. problém s IGP
My powerful PC :D: Laptop Toshiba L40-14D, CPU: Intel Celeron 1,73Ghz, Chipset: Intel GL960, RAM: 3GB dual ch., VGA: Intel x3100, HDD: 120GB Toshiba, Snd: Realtek HD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.