Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VLC-Upgrade na nejnovější verzi?  (Přečteno 2378 krát)

MSlove

• Aktivní člen
  • *
  • Nesnáším ten teplej linux
VLC-Upgrade na nejnovější verzi?
« kdy: 26 Září 2009, 12:48:01 »
Ahoj strašně se mi líbí multimedialní přehravač vlc, používám ubuntu 8.10 a ve zdrojích je zastaralá verze a má spoustu chyb na windowsu mám nejnovější vlc 1.0.2 a ten jede jako hodinky přesně podle mejch představ.Kompilovat neumím a i když jsem se o to pokoušel tak se mi to nikdy nepodařilo a balíček pro ubuntu 8.10 jsem nikde nenašel ví někdo jak přidat zdroje na nejnovější verzi vlc děkuji ?
Používejte microsoft

aloisam

• Host
Re: VLC-Upgrade na nejnovější verzi?
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2009, 16:34:41 »
obávám se, že to v 8.10 nejde asi pomůže jen povýšení systému, pro 9.04 je neoficiální repozitář, v 9.10 už je standartně..

MSlove

• Aktivní člen
  • *
Freety23
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2009, 19:11:15 »
Rád by jsem přešel na novou verzi ale nedovolují mi to ati ovladače kuli novému jadru proto používám ubuntu 8.10 nesnášim ati už nikdy bych tuto prašivou grafiku nekoupil samej problém od problemu!!!
Používejte microsoft

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2009, 19:38:05 »
na oficialnej download stranke vlc je odkaz na ppa kde najdes aj repo pre intrepida:
https://launchpad.net/~c-korn/+archive/vlc
[len si tam rozklikni 'not using 9.10' a pridaj zdroje pre 8.10]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

MSlove

• Aktivní člen
  • *
Freety23
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2009, 11:03:24 »
To jsem tak udělal jak říkáš ale stejně to není ta nejnovější verze nakonec uživatele windows mají větší výhodu v tom že si nainstalují co potřebují sakra kdyd vlc je svobodnej soft a tak by měl bejt dostupnej hlavně uživatelum linuxu a ne jenom windows uživatel windows si nainstaluje tu nejnovější verzi vlc a kdyz vyjde nová tak si stáhne novou verzi a starou odinstaluje ale u linuxu se musím spokojit stím co mi daj do zdroju a nebo jaký zdroje kdo připraví a hlavně když neumím kompilovat což jsem zkoušel podle všech návodu tady na foru stejně to nejde ani podle zlatý trojky nevim co mám dělat
 :-\
Používejte microsoft

aloisam

• Host
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2009, 12:35:40 »
tak napiš vývojářům vlc/ubuntu :) ale open source, neznamená pouze pro linux.. a jak jsem psal, pro novější vydání to připravený mají ;) btw to s tou ATI je nějaká regrese v jádře? je to nahlášenej bug? neexistuje žádnej workaround? taky se můžeš podívat co vlastně obsahují repozitáře interpid-backports tam by měl být nejnovější software, co se objeví až v dalších vydáních.. no prostě to ještě zkoušej, nic není zadarmo, kromě linuxu :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.