Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: minimalizace oken  (Přečteno 6437 krát)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
minimalizace oken
« kdy: 16 Července 2009, 19:47:48 »

Dobrý večer

Měl bych tento dotaz. Než došlo k tomuto úkazu, který popíši tak bylo vše v pořádku. Jedná se o to, že nemohu žádným způsobem dosáhnout toho, abych myší, když ukáži na minimalizaci dosáhl toho, aby se okno minimalizovalo zmizí. Zde na foru jsem našel odpověď pana Trefného, který radi, že je třeba nastavit  správu oken to jsem udělal a na panelu se mi objevily takové dva obdélníčky jeden s Operou a jeden s Googlem, které používám. Něco takového, že se dříve okna přesunuly do stavoveho řádku není ani památky. Může mi někdo poradit. Díky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: minimalizace oken
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2009, 19:51:38 »
Prosím přečtěte si to po sobě ještě jednou -- mám pocit, že vám vypadlo pár slov...

Jedná se o to, že nemohu žádným způsobem dosáhnout toho, abych myší, když ukáži na minimalizaci dosáhl toho, aby se okno minimalizovalo zmizí.

→ z toho jsem prostě nepochopil problém...

PS: Z toho, co jsem pochopil (spíš si domyslel), je možné, že vám na panelu chybí applet "seznam oken". O tom, jak si ho na panel přidat se dočtete tady -- http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel -- úplně dole je i návod na obnovení standardního nastavení panelů, což je docela jednoduché řešení...
« Poslední změna: 16 Července 2009, 19:57:19 od Vojtěch Trefný »

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2009, 20:01:40 »
Kdyby to nešlo jinak, tak minimalizaci okna můžete udělat dalšími způsoby:
1. když klepnete pravým tlačítkem myši na horní lištu (pruh) okna, zobrazí se vám nabídka a v ní je možnost minimalizovat
2. když klepnete pravým tlačítkem myši na spodní panel, ve kterém máte seznam spuštěných aplikací, zobrazí se vám nabídka a v ní je možnost minimalizovat (totéž se dá udělat přímo po klepnutí levým tlačítkem myši)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2009, 20:24:45 »

pane Trefný, to je právě článek od Vás, kde doporučujete nainstalovat seznam oken. To jsem udělal a pravém panelu se mi otevřely dva obdélníčky jeden s Operou druhý s Googlem.Ovšem dříve, když jsem kliknul ukazatelem vpravo nahoře,kde je křížek,maximalizace a minimalizace na tu minimalizaci tak program, který byl na desktopu se přesunul dolů, kde bylo vidět jaký mám v provozu program To ani po instalaci Seznamu oken nejde. Děkuji

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2009, 20:57:20 »
Pokud jsem dobře pochopil, chybí vám v GNOME panelu položka Seznam oken. Ten se dá doinstalovat (přidáním nebo přetáhnutím myší). Zkuste si prostudovat na wiki tento článek: http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 17 Července 2009, 07:06:50 »

... To jsem udělal a pravém panelu se mi otevřely dva obdélníčky ...
Pravem panelu???  Co zkusit kliknout na pavy panel pravym tlacitkem mysi a pak levym na vlastnosti a nasledne na radku "orientace" zvolit "dolu"?
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 17 Července 2009, 08:46:28 »
Domnívám se, že problém způsobuje málo místa pro seznam oken. Zkuste trochu pošoupat věcmi okolo a hlavně panel umístit vodorovně, jak radí Krysař.

P.S. : Taky to moc nechápu, zkus poslat screenshot.
Xubuntu 12.04

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 17 Července 2009, 11:47:34 »

Pánové

Pravděpodobně to vysvětluji na draka. Já to napíšu z mého hlediska po lopatě. V pravém rohu nahoře se nalézá x na vypínání, ikonka na zmenšení a zvětšení obrazu a  čárka na to, aby když se zmáčkne aby ten program který tam byl se přesunul do spodního panelu a to nelze.Jak tu čárku zmáčku tak celý obraz zmizí snad jsem to posal srozumitelně.

Bum

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 17 Července 2009, 12:14:03 »
Mas tam nianstalovany compiz? Neskusal si nejake nastavenia a nieco nahodou neodklikol?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 17 Července 2009, 12:40:34 »

Pánové

Pravděpodobně to vysvětluji na draka. Já to napíšu z mého hlediska po lopatě. V pravém rohu nahoře se nalézá x na vypínání, ikonka na zmenšení a zvětšení obrazu a  čárka na to, aby když se zmáčkne aby ten program který tam byl se přesunul do spodního panelu a to nelze.Jak tu čárku zmáčku tak celý obraz zmizí snad jsem to posal srozumitelně.

Hele, podle mě tě chápeme dobře. To, že "to zmizí" může mít příčinu v tom, že nemá kam se schovat - nemá místo na panelu, kam se minimalizovat. Buď na to mpanelu nemáš aplet, který tu minimalizaci umožňuje NEBO ten aplet má příliš málo místa na to, aby se tam něco objevilo.
Xubuntu 12.04

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 17 Července 2009, 12:41:48 »
    Pánové

Toto srozumitelne je, ale taky pises:

pane Trefný, to je právě článek od Vás, kde doporučujete nainstalovat seznam oken. To jsem udělal a pravém panelu se mi otevřely dva obdélníčky jeden s Operou druhý s Googlem.Ovšem dříve, když jsem kliknul ukazatelem vpravo nahoře,kde je křížek,maximalizace a minimalizace na tu minimalizaci tak program, který byl na desktopu se přesunul dolů, kde bylo vidět jaký mám v provozu program To ani po instalaci Seznamu oken nejde. Děkuji
Takze at si to ujasnime: O jakem panelu se to bavime?
Jedna se o Gnome panel, ktery je umisteny dole (http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel#Doln.2BAO0_panel) a v nem neni seznam spustenych programu? Mel by tam byt program videt at je minimalizovany, v okne , nebo maximalizovany.
A co je potom ten pravy panel, kde se "otevřely dva obdélníčky"???
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 17 Července 2009, 12:57:12 »
Pánové

To je přesně to co se ti snaží ostatní vysvětlit. Když klikneš na tu čárku tak se okno (ty mu říkáš obraz) schová. To je v pořádku. V nepořádku je to, že se ti takto schované okno nezobrazí jako ikonka v panelu. Aby se ti tam ikonka programu zobrazila, musí ti fungovat applet "Seznam oken". Takže je buď nenainstalovaný nebo je bota někde jinde.

1) Když je nenainstalovaný, tak stačí kliknout někam doprostřed té lišty a vybrat +Přidat na panel a pak z otevřeného seznamu vybrat Seznam oken
2) Když je applet nainstalovaný a ikony se přesto nezobrazují, tak je applet nejspíš někde schovaný.
Chtělo by to ovšem získat snímek obrazovky (neboli screenshot) aby bylo trochu jasněji. Zvládneš připravit snímek obrazovky?

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 17 Července 2009, 14:46:13 »

ad p.krysař-: ten pravý panel jsem si přidal a na něm mám soubory, které používám  seznam oken je nainstalovaný aa nic se na spodním panelu se nic nezobrazuje akorát ty políčka, když se točí kostkou ty políčka jak jsem uváděl z pravého panelu zmizely a objevily se na horním panelu a jsoun na nich ikonky O-opera F-firefox jinak nic

ad p. iljusin- přesně jste to popsal seznam oken je a nikde nic ten obraz se pokusím vytvořit, ale nevím jsem začátečník

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 17 Července 2009, 17:03:08 »

ten obrázek nedokážu hledám ve Wiki i ve foru a nic

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 17 Července 2009, 17:05:30 »
Klávesa Printscreen + http://imgupload.cz/
Xubuntu 12.04

Bum

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 20 Července 2009, 19:01:08 »
A este jedna moja otazocka. Potrebujes ten panel nutne? Nestaci klav. skratka Alt+Tab?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.