Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční podpora SVG  (Přečteno 2047 krát)

Louka

• Návštěvník
Nefunkční podpora SVG
« kdy: 13 Července 2009, 21:57:29 »
Dobrý večer, mám docela problém.

Nainstaloval jsem si gnomesettings-compiz-manager a upravoval nějaké ty efekty plochy. na zkoušku.
Pak jsem se odhlásil a při přihlašování mi vyběhla hláška, že "Nebyl rozpoznán obrázkový typ SVG - chyba při načítání /usr/share/gdm/themes/Human/bottom_bar.svg" (něco na ten způsob).
Takže jsem dal Budiž a přihlašovací okno bylo pochopitelně bez obrázků, jen jakási neumělá verze.

Po přihlášení další nepříjemné překvapení - naprosto chybí podpora SVG => vzhled vypadá hrozně + nemůžu pracovat se SVG vůbec. Při otevírání hlásí "neznámý typ obrázku".

Nevíte, jak z toho?  :(
Quis custodiet ipsos custodes?

Louka

• Návštěvník
Re: Nefunkční podpora SVG
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2009, 08:25:59 »
Prosím, zkuste mi poradit. Mě se fakt nechce kvůli tomu přeinstalovat celý OS  :( ...
Quis custodiet ipsos custodes?

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2009, 17:06:31 »
Mám ten samý problém, ovšem v ničem jsem se nehrabal.
Po restartu vyběhlo ,,Při načítání motivu Human došlo k chybě" ,,Nelze rozpoznat formát obrázku u souboru /usr/share/gdm/themes/human/bottom_bar.svg"

Následky stejné jako kolega + obrovské mezery místo mezerníku. Podobá se to spíše tabulátoru :(

Díky za každý tip jak z toho ven...

Je to na Ubuntu 9.04
« Poslední změna: 10 Srpna 2009, 17:20:51 od sachy »
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Srpna 2009, 18:25:43 »
Nejspíš chybí balíky librsvg2-2, librsvg2-common, librsvg2-bin a pokud nechybí, možná jsou poškozené, zkusit přeinstalovat ty balíky

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2009, 20:57:42 »
Chyběl mi libsvg2-bin, bohužel po jeho instalaci vše při starém. Tak jsem odinstaloval všechny tři, což byla fatální chyba, protože po restartu naběhl pouze commandline. Nainstaloval jsem je tedy znovu všechny tři (sudo apt-get install <nazev-baliku>) a vše proběhlo v pořádku. Po restartu ovšem situace stejná jako před ním (command-line), takže instalační CD a pohádky je konec.

Takže děkuji za nakopnutí, vyřešeno. :)
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

qUAKER

• Host
« Odpověď #5 kdy: 11 Srpna 2009, 19:33:04 »
Chyběl mi libsvg2-bin, bohužel po jeho instalaci vše při starém. Tak jsem odinstaloval všechny tři, což byla fatální chyba, protože po restartu naběhl pouze commandline. Nainstaloval jsem je tedy znovu všechny tři (sudo apt-get install <nazev-baliku>) a vše proběhlo v pořádku. Po restartu ovšem situace stejná jako před ním (command-line), takže instalační CD a pohádky je konec.

Takže děkuji za nakopnutí, vyřešeno. :)

jo protože to odinstalování librsvg ti nejspíš odinstalovalo i grafické prostředí

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #6 kdy: 13 Srpna 2009, 19:04:20 »
jo protože to odinstalování librsvg ti nejspíš odinstalovalo i grafické prostředí

Ano, je to velmi pravděpodobné (ach ty závislosti)...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.