Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: bod obnovení systému?  (Přečteno 6675 krát)

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
bod obnovení systému?
« kdy: 08 Srpna 2009, 23:23:35 »
zdravim. chtěl bych se zeptat, jestli existuje něco jako obnovení systému ve widlích? jelikož jsem si chtěl na kubuntu upgradenout KDE na 4.3 a po instalaci jsem dal restart a při naběhnutí k přihlášení se následně při přihlášení objevila chyba a bylo tam myslim něco o špatných závislostech. při pokusech o resuscitaci KDE v konzoli se mi nezadařilo a musel sem udělat reinstall systému. nyní bych to chtěl zopakovat ale nechci to riskovat a proto jsem se chtěl zeptat jestli jě něco takovýho jako to obnovení systému? předem díky za rady

LuciusMare

• Závislák
Re: bod obnovení systému?
« Odpověď #1 kdy: 08 Srpna 2009, 23:50:19 »
ano,před tím než se do neěčeho pustíš tak zálohovat konfiguráky :ú
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Bum

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 08 Srpna 2009, 23:52:08 »
Nemam rad tento typ odpovede ale tento krat ju pouzijem vzhladom na to ze som unaveny a je dost hodin.
Na wiki je navod ako si spravit komplet zalohu systemu a tuto na fore som zachytil nejake zalohovacie softy pred par dnami. Takze skus ponurat. Osobne cely system nezalohujem. Zalohujem si len subory ktore potrebujem. Bud programom grsync alebo v terminaly s rsync. Podla nalady.

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Srpna 2009, 09:24:04 »
díky. data si zálohuju ale už mě nebaví furt configurovat systém pořád do kola.  proto sem chtěl tu zálohu... takže díky...pokud někoho ještě něco napadne, tak ať to sem postne. díky

Bum

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 09 Srpna 2009, 11:51:00 »
Ved som Ti to tam vecer napisal. http://wiki.ubuntu.cz/Bezpe%C4%8Dnost Mas tam komplet zalohu cakumprask vsetkeho.

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 09 Srpna 2009, 22:10:56 »
no tak sem to udělal podle toho návodu...úplně 100pro bez chyby a samozřejmě při oživování to chcíplo že tam je nějaká chyba takže je to na cenzored. takže asi tak:) nu což reinstal a hotovo...a už sem si nahrál i KDE 4.3.0 tak je to v cajku zase na nějakej čas (doufám) ale přesto bych rád nějakou tu radu krom toho co je ve wikině...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 10 Srpna 2009, 09:10:47 »
Konfiguráky máte skryté ve svém domovském adresáři. Např. KDE je má v "/home/uzivatel/.kde". Pokud nenajede grafika, stačí z terminálu (CTRL+ALT+F1) jej smazat příkazem

Citace
rm -R /home/uzivatel/.kde

Nebo si nainstalujte "mc" a pak to už zvládnete namačkat...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 10 Srpna 2009, 09:24:11 »
kde jsou konfiguráky vim, běžně je mažu ale teď sem je tam nechal abych nemusel vše nastavovat a po reinstalu vše vypadalo jako před tim (spokojenost) takže v poho ale nevěděl jsem že když klekne grafika tak že smáznutí to opraví. aspoň vim co dělat pro příště:) díky jinak tohle se asi netýkalo tohoto:( jelikož mi to napsalo že kleknula plasma a pak něco o tom že nejde vytvořit backtrace(?) a v tom bylo něco o špatně vytvořených závislostech (instalováno systémem, nikoli manuálně). takže sem nevěděl co s tim. proto sem vždycky reinstalnul system. ale docela mě naštvalo že sem dělal tu zálohu podle tý wikiny a při pokusu o oživení to napsalo chybu a konec (řekl bych že už to bylo v poslední třetině, né-li čtvrtině procesu). každopádně v konzoli moc neumim a proto se musim ptát na takoví hovadiny jako tohle:( asi si budu muset přečíst "dokumentační projekt linux";) každopádně díky všem za rady:)

ještrěě mě napadlo, je nějakej prográmek kterej by mi tu zálohu udělal a mohl bych ho vypálit na cd a obnovit ho z boot cd s tim programem a jeho zálohou? nebo je lepší to řešit root konzolí v recovery modu Předpokládám že je to nejlepší řešení)?

díky

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 10 Srpna 2009, 09:34:01 »
Možností na zálohování je dost.. I třeba u nás na Wiki.

Přečtení LDP je vždy dobrý tah. :) Program MC pro konzoli.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 10 Srpna 2009, 11:13:55 »
Ono když se přechází mezi verzemi nějakého softwaru kde se toho hodně změnilo, doporučuji ty konfiguráky spíš smazat a nastavit vše znovu. Někdy to totiž začne dělat bordel. Dále(jsem na odstřel) bych ti jakožto nováčkovy doporučil desktopové prostředí Gnome, pokud jsi jej minul, které si postupně vymazlíš tak, aby bylo hezčí jak KDE. S Gnome se dá stabilně pracovat a neseká se jako KDE 4.3! (Osobně bych prohlásil 4.3 za betu, 4.4 za RC a 4.5 za final release.)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 10 Srpna 2009, 23:36:26 »
tož gnome jsem měl ale neseděl mi. s KDE jsem spokojenej a nemam s nim nějak výrazný problémy, neseká se, jede jak má.....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.