Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Apache - server nevidí obsah /var/www  (Přečteno 2142 krát)

josef_m

• Host
Apache - server nevidí obsah /var/www
« kdy: 10 Srpna 2009, 14:31:47 »
Zdravím,

po nové instalaci systému se mi nedaří rozjet server Apache pro práci s PHP skripty.
- instalace LAMP podle Wiki
- adresář /var/www má uživatele nastaveno na "www-data" a práva "777"

Předchozí instalace fungovaly bez problémů, že bych tentokrát někde něco naklikl chybně? Při startu "localhost" vypíše: "Not Found The requested URL / was not found on this server."

Předem dík za tipy ke zprovoznění

tomas777

• Návštěvník
Re: Apache - server nevidí obsah /var/www
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2009, 17:00:48 »
Nejsem vůbec žádný odborník, ale k nastavení Apache, php, atd.  používám grafické prostředí "rapache" a muhu říct, že to vždy fungovalo na 100%.
Ubuntu 10.10, ASUS K50IJ, CPU Duo T5900, VGA INTEL int. GMA 4500M

josef_m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2009, 17:12:48 »
a co to "rapache" je? resp. na co se pak mám zaměřit a co bych tam měl nastavit. Když se podívám na spuštěné služby systému, tak Apache jako takový běží ...

tomas777

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Srpna 2009, 17:37:31 »
Zrovna jsem ve widlach, ale stáhni balík a uvidíš.
např. jednoduché mastavení root, tlačítkem restartuješ apache, ... atd.
Ubuntu 10.10, ASUS K50IJ, CPU Duo T5900, VGA INTEL int. GMA 4500M

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2009, 17:52:21 »
Root u apache se nastavuje tuším v /etc/apache2/sites-available/default, zkus se tam mrknout.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

josef_m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 11 Srpna 2009, 09:31:20 »
Zdravím vespolek,

díky za tipy. Nainstaloval jsem to "rapache" a to zásadní jsem uviděl hned: výchozí adresář  (root) nebyl /var/www.

Po instalaci jsem si (ručně v /etc/apache2/sites-available/default) nastavil jiný, ale protože se mi to tehdy nedařilo rozjet a apache pořád načítal /var/www tak se mi zdálo, že to nastavení jsem nezvládl, a že do budoucna budu teda pořád používat výchozí umístění a na změnu jsem zapomněl. Zjevně po novém startu počítače apache už vycházel z nového umístění a defaultní adresář ho už nezajímal.

Proč jsem chtěl root Apache mít jinde než /var/www (např. v "home")?
- při nové instalaci systému je možné instalovat např. jen "root" ("/") a "home" si nechat. Minulý týden jsem si tímto způsobem smazal adresář s projektem v /var/www, takže určitě nebude na škodu mít výchozí adresář pro Apache na "home" nebo jinde, kde si to nechtěně nesmažete (pokud nemáte dost záloh jinde ;-)
« Poslední změna: 11 Srpna 2009, 09:33:38 od josef_m »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Srpna 2009, 11:04:16 »
Proč jsem chtěl root Apache mít jinde než /var/www (např. v "home")?
- při nové instalaci systému je možné instalovat např. jen "root" ("/") a "home" si nechat. Minulý týden jsem si tímto způsobem smazal adresář s projektem v /var/www, takže určitě nebude na škodu mít výchozí adresář pro Apache na "home" nebo jinde, kde si to nechtěně nesmažete (pokud nemáte dost záloh jinde ;-)

Takle to přesně už pár let řeším;)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #7 kdy: 11 Srpna 2009, 13:50:14 »
nejak ti nerozumim. nastaveni localhosti slozky je na wiki ( myslim ze to uz nekdo tady psal ) . a pak pokud apcha "nevidi" svoji domovskou slozku tak zkus nezadavat do browseru http://localhost/ ale 127.0.0.1 . pokud to zabere tak se mrkni do /etc/hosts jestli je k 127.0.0.1 prirazena domena localhost
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

josef_m

• Host
« Odpověď #8 kdy: 11 Srpna 2009, 14:13:47 »
tu výchozí složku jsem nastavoval podle wiki, to by bylo v pohodě. Zmátlo mě to, že nestačilo jen upravit soubor "default", ale bylo nutné server restartovat (u mě např. vypnutím počítače).

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 11 Srpna 2009, 19:20:27 »
stačí jen restartovat Apache

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.