Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozhozené Ubuntu a Firefox zároveň, potřebuji helpnout  (Přečteno 689 krát)

NewAmant

• Návštěvník
Dva roky úspěšně používám Ubuntu Hardy Heron v kombinaci s Firefoxem.
Nyní mám problém jak řemen, nevím co s tím, tak doufám, že mne zde někdo znalý poradí.
Vím, že Linux a viry k sobě nepatří, ale ten kolaps je podobný jako u Woken.
Upozorňuji, že nejsem žádný linuxácký profík, vyhovuje mne jeho filozofie a teprve pomalu se do něho dostávám

Po zapnutí Ubuntu vyskočí na obrazovce hláška: V PANELU DOŠLO K PROBLÉMU "OAFIID TOMBOY APPLET". CHCETE TENTO APPLET ODSTRANIT ZE SVÉHO NASTAVENÍ. A k tomu možnosti NEODSTRANIT a SMAZAT.
Chci dodat, že ať se provede cokoli z těchto možností, problémy popsané dále to neovlivní.

PROBÉMY S VLASTNÍM UBUNTU: Problém s vlastním systémem je jeden- Ubuntu nelze vypnout. Po zadání Ukončit zmizí lišta s nástroji a zůstane pouze samotná plocha a dále se nic neděje a noťas je potřeba natvrdo vypnout. Zkoušel jsem spustit systém i ve starších verzích a problém trvá stejně jako ten následující ve Firefoxu.

PROBLÉMY S FIREFOXEM: Zde je těch problémů mnohem víc. Pro mne nejpodstanější je ten, že nejdou vyplňovat žádné formuláře, pardon jdou, ale např. po vyplnění přístupu do emailu či hledání v Google nic nefunguje. Dále se nelze vracet o stránky zpět. Zmizely záložky (v linuxu nevím kde je hledat), není možné stáhnout aktualizaci přímo s firefoxového prostředí(zde si nejsem jist zda to v Linuxu přímo jde).  Prostě vše je v řiti.

Je pravda, že mám v poslední době problém s vlastním internetovým připojením, neb mi brání jedna nově vyrostlá větev mezi vysílačem a přijímačem a spousta věcí se mi nepodařila dotáhnout do konce, ale nevím zda by to tím mohlo být. Nejsem, žádný Linuxový mistr a nyní nemám moc času se v tom šťourat, takže proto prosím, zda někdo neví co stím vším udělat.

V životě jsem nedělal reinstal Ubuntu, pokud to bude nutné, musím si vyzálohovat dokumenty? Jak na to?

Děkuji- THX

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Rozhozené Ubuntu a Firefox zároveň, potřebuji helpnout
« Odpověď #1 kdy: 13 Srpna 2009, 19:11:07 »
K tomu firefoxu: Otevřete si vlastní home složku (/home/vaše_jméno), a stiskněte CTRL+H. Objeví se vám spousta souborů, najděte v té hromadě složku s názvem .mozilla, a vymažte ji. (předtím je vhodné někam ji zkopírovat, protože jejím smazáním ztratíte veškerá nastavení Firefoxu)

Nepomohlo to?  Dobrá, zkuste stáhnout jinou verzi Firefoxu a nebo klidně nainstalujte jiný prohlížeč, protože řešit nějaký problém bez funkčního prohlížeče je takřka nemožné.

K tomu vypínání: Během toho "záseku" stiskněte CTRL+ALT+F1, vyfoťte(foťákem) obrazovku a obrázek dejte sem na fórum; pokud nemáte fotoaparát, napište si na papírek několik posledních řádků a dejte je sem.
« Poslední změna: 13 Srpna 2009, 19:14:33 od Firzen »
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Rozhozené Ubuntu a Firefox zároveň, potřebuji helpnout
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpna 2009, 19:17:01 »
K chybové hlášce: (experiment) Zkuste v Synapticu odinstalovat balíček "tomboy".
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.