Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Soubory najednou nejdou editovat.. Read-files only..  (Přečteno 3227 krát)

Karel N.

• Návštěvník
Soubory najednou nejdou editovat.. Read-files only..
« kdy: 06 Března 2007, 17:01:12 »
Zdravím všechny, opšt menší kulišárna.
Včera jsem nahodil už asi potřetí ubuntu 6.10 vždy jsem tam něco pokonil.
Když už jsem to měl vše v cajku tak jsem server vypnul a myslel jsem, že bude připraven k převozu do serverovny. Dneska jsem server spustil a vybafla na mě nějaká chybka ježtě se ani systém plně nenabootoval.
Po přihlášení jsem najednou nemohl žádný soubor editovat ani přes sudo (root), co mi ale včera ještě šlo. Nevíte co se mohlo stát nebo co to může být za chybu?

Zkouším opět reinstall.

Jinak mám:
- disk (/dev/sda1) sata 160gb
-souborový systém JFS
-jádro z postupu po instalaci z CD ubuntu 6.10 (linux-386)
- nainstalovany mysql a ssh

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 06 Března 2007, 19:14:36 »
Citace: feaczko
...Zkouším opět reinstall...
Tak ted uz to nezjistite...

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 06 Března 2007, 20:00:34 »
blbost .. ..root dokaze VZDY editovat subory .. dokonca aj vtedy, ked nema prava na zapis ;) (vo vi .. :w! )
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Karel N.

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Března 2007, 20:11:13 »
Mno problem byl v tom, ze pri instalaci jsem zvolil JFS file system a po reebotu to nenaslo jeden soubor a hodilo to do read-files systemu nebo tak neco. A tam uz jsem nic neudelal.

Psalo to neco o souboru jfs.conf nebo tak nejak. Nevite kde muze byt chyba? Protoze jedine u tohodle filesystemu pak nemam problem s mysql. :(

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 06 Března 2007, 21:30:15 »
Kdyz uz jste to tolikrat reinstalil, dejte si tam ext2/3 a budete mit klid. Ze by na nem nebezela MySQL je mi divny.

Karel N.

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Března 2007, 21:40:39 »
Jaký ext je spolehlivější / stabilnější / lepší?
Teďka mám exp3 a mám problém s serverovou aplikací, která je spojena pracuje s db (mysql). Při spuštění serverové aplikace (server) a chce se na ni připojit client tak to schodi server. Už jsem ten problém tady na fóru rozepisoval, a nemohl jsem najít příčinu.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 06 Března 2007, 22:16:45 »
ext3 je obecne povazovany za nejspolehlivejsi filesystem, ale je pomaly jako snek.

Pavelp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 07 Března 2007, 07:51:58 »
Citace: feaczko
Jaký ext je spolehlivější / stabilnější / lepší?
Teďka mám exp3 a mám problém s serverovou aplikací, která je spojena pracuje s db (mysql). Při spuštění serverové aplikace (server) a chce se na ni připojit client tak to schodi server. Už jsem ten problém tady na fóru rozepisoval, a nemohl jsem najít příčinu.
A mate dukaz, ze je to vina filesystemu? Kdyz tam mate JFS tak to ani nespustite, tak co je lepsi? Hledejte chybu v celkove konfiguraci systemu a hlavne v konfiguraci Mysql, jestli mate stable verzi a podobne. Ono to nejnovejsi nebyva vzdy nejlepsi.

Ext3 je ext2 se zurnalovacim systemem, po vypadku se obnovi do puvodniho stavu. Pokud mam zkusenosti tak spolehlive a bezproblemove. Tam kde nebezi na diskovych operacich vyrazne zavisle aplikace, ext3 uplne staci. Nevim jestli ted nekecam, ale Reiser nebo JFS se sice opravi, ale nevrati do puvodnïho stavu (nezurnaluji se data). Snad me nekdo opravi.

http://www.abclinuxu.cz/autori/petr-novicky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.