Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu jako RDP server  (Přečteno 3728 krát)

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
ubuntu jako RDP server
« kdy: 22 Srpna 2009, 11:44:55 »
Po chvilce hledani proc mi nejde se pres vzdalenou plochu pripojit na ubuntu jsem nasel toto
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,10767.0.html

Zajimalo by me jestli se od te doby neco zmenilo? to vazne neexistuje OS reseni tohoto problemu nejlepe podporovane canonicalem? je mi to divne ale nasel jsem nastaveni kde jsem povolil moznost pripojeni uzivatelum (nekde pres menu jsem se tam dostal, ted se k ubuntu nedostanu tak nevim presne) a proste to porad nejde.

Chtel jsem doma ze starsi plečky postupne pokoupene v bazaru udelat takovy datovy / LAMP server a soupnout ho do skrine na chodbu, nejsem linuxak takze nejaky techtle-mechtle pres textove rozhrani dlabu, ja chci graficke rozhrani. po uvodnim seznameni s ubuntu jsem byl v podstate rozhodnut ho tam dat. ale ted nevim.

znamena to ze po peripetiich s prevodem disku ntfs -> ext4 budu muset totez absolvovat nazpet a dokupovat oem xp pro?

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
Re: ubuntu jako RDP server
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2009, 12:02:34 »
díky, nějaké PRAKTICKE zkusenosti (ty teoreticke uz samozrejme googlim...)

zatim to vypada ze ltsp by melo byt v repositari ( https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP/LTSPQuickInstall ), to by se mi libilo (prece nebudu instalovat neco rucne kdyz se linux porad chlubi jak je to skvela vyhoda a ja od jeho instalace cim dal vic lenivím...)
« Poslední změna: 22 Srpna 2009, 13:47:31 od karlos007 »

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2009, 12:21:23 »
kdyz se linux porad chlubi jak je to skvela vyhoda a ja od jeho instalace cim dal vic lenivym...

no, ked sa chvalili tymi vyhodami tak urcite neratali s tvojou lenivostou :)
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2009, 13:46:58 »
kdyz se linux porad chlubi jak je to skvela vyhoda a ja od jeho instalace cim dal vic lenivym...

no, ked sa chvalili tymi vyhodami tak urcite neratali s tvojou lenivostou :)

ted nevim jestli to spravne chapu co jsi tim chtel rict... ja chtel rict: "oni" se chvastaji repositarema jak je to super a ja jako velky lenoch doma prechazejici na linux jsem dukazem toho ze je to fakt pravda, nemusim porad nekde neco googlit... hodim apt-get install co-chci a je to :-) navic nemusim porad hledat/hlidat nejnovejsi verze.
ale to by bylo na jinou diskusi

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2009, 14:08:56 »
neries :)
no ano, repozitare su jedna cesta, ale ked tam nieco neni, tak dalsia moznost je pohladat ci neexistuje napr. *.deb balicek, bo vela vyvojarov vypluje ich vytvor do roznych dalsich, od deb, rpm atd atd atd.
a ak ani to nie, tak kompilovat zo zdrojakov. a ani to neni zla skusenost, obcas sa clovek aj niecomu novemu priuci.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.